De Coach Kaart Na: mijn groep verdient een PO-ticket!

Onze jongens speelden gisteren 2-2 gelijk tegen Jong Genk. We kaarten na met onze coach over de strijd op én naast het veld.

We startten perfect en speelden hun minpunten goed uit. We komen terecht op voorsprong en moeten vlak erna ook de 2-0 maken. Wat er dan gebeurt is te triest voor woorden. Het maakt ons ook kwaad. Voor de wedstrijd moeten wij ons voor pietlulligheden verantwoorden bij een overijverige en respectloze match delegate. Als je dan ziet wat er gebeurt naast het veld dan stel ik voor dat men zich beter voorbereidt op dat soort zaken waarvan toch al een paar dagen geruchten over gingen. Respect moet langs twee kanten komen. Onze teammanager geeft ook aan dat hij het respectloos gedrag van bepaalde match delegates beu is. Dat moeten we nooit accepteren.

Ons stadion zat vol en veel schoolkinderen waren aanwezig. Dit is onaanvaardbaar wat er gebeurd is. De morele en financiële schade is immens. Een wedstrijd 23 minuten stilleggen heeft zijn invloed natuurlijk. De twee tegendoelpunten zijn weggevers. Het siert mijn ploeg dat ze na die mokerslag vlak voor tijd toch terugvochten en de 2-2 op het bord zetten.

Na de wedstrijd was ik vooral kwaad op mijn spelers, niet omwille van hun kwaliteit en inzet, maar vooral dat ze zichzelf te kort deden. Ze verdienden absoluut de drie punten. Dit was een volwaardige tegenstander. Mijn collega-trainer van Genk heeft er op 6 maanden tijd een mature ploeg van gemaakt. Wij daarentegen moeten nu de laatste 5 wedstrijden alles geven om die prijs, een play off-ticket, binnen te halen. Dat verdient mijn fantastische groep. Chapeau voor onze supporters en die paar man die erger hebben voorkomen door een bestorming tegen te houden met risico op eigen gevaar.

P