Voorbeschouwing Patro Eisden – Jong Genk

Onze jongens nemen het morgen op tegen Jong Genk! Dat deze wedstrijd enorm leeft bij onze supporters is duidelijk. Tickets vlogen de deur uit. De VIP-plaatsen zijn volledig uitverkocht, net als de volledige sfeertribune. Ook de bezoekers brengen heel wat supporters mee. De ideale ingrediënten voor een avondje topvoetbal! We blikken vooruit met onze coach.

Stijn Stijnen: “De Limburgse Derby leeft onder onze supporters. Het is nu aan ons om al onze energie te geven aan deze mensen en hen een onvergetelijke avond te bezorgen. De heenwedstrijd sloten we af met een 0-1 zege. Ik onthoud uit de vorige wedstrijd vooral de individuele kwaliteiten van Jong Genk. Je ziet in de resultaten dat ze een half jaar verder staan dan de heenwedstrijd. Ze zetten ook resultaten neer tegen goede ploegen. Wij staan daarentegen wel op een fantastische vijfde plaats. We hebben vier punten voorsprong op de zevende plaats. Onze doelstelling hebben we gehaald. Als we nu nog vijf weken in de top 6 kunnen blijven is dat een heel mooi gegeven. Het belangrijkste is dat we dit wedstrijd per wedstrijd blijven aanpakken. We hebben de kwaliteit, maar vooral de mentaliteit om alles te geven tijdens de laatste wedstrijden en zo een play off ticket binnen te halen.”

Onze coach kan rekenen op een bijna voltallige kern. Enkel Henk Dijkhuizen is geschorst na zijn vijfde gele kaart vorige week in Seraing.

P