Clubstatement na de incidenten tijdens Patro Eisden – Jong Genk

Jong Genk neemt gemiddeld een 20-tal eigen supporters mee naar uitwedstrijden in de Challenger Pro League. De wedstrijd van Patro Eisden tegen Jong Genk op vrijdag 8 maart was dan ook oorspronkelijk géén risicomatch. Omdat er de afgelopen weken, vanuit de supporterskernen van Genk via social media en andere kanalen werd opgeroepen om massaal af te zakken naar de Maaskant, heeft de club Patro, in samenspraak met de ordediensten, die wedstrijd bijgesteld tot een ‘risicovolle’ wedstrijd. Dit betekent dat Genk-supporters onder begeleiding het stadion betreden en alle loketten gesloten blijven.

Om zeker te zijn dat de wedstrijd onder veilige omstandigheden kon starten, is voorafgaand het volledige stadion gecontroleerd. Zowel het volledige bezoekersvak alsook het eigen thuisvak is door alle aanwezige stewards én politiediensten uitgekamd en doorzocht. Daarbij is niets gevonden, zodat omstreeks 20.00u de wedstrijd, zoals gepland, kon starten. Na het vallen van de eerste goal aan Patro kant én het afgaan van rookbommen in het bezoekersvak is het tumult ontstaan. Hierbij hebben een 100-tal Genk supporters achter de sfeertribune de confrontatie opgezocht met supporters van Patro. Het is daar tot een handgemeen gekomen, dat snel onder controle was na tussenkomst van de ordediensten.
Patro Eisden Maasmechelen laat het nodige onderzoeken en betreurt de hele gang van zaken, die zowel sportieve, morele als financiële schade heeft berokkend. De paars-witte club is een familieclub waar geen geweld thuishoort of getolereerd wordt.

P