Werken Patro jeugdcomplex zijn gestart!

De werken aan het jeugdcomplex van Patro Eisden Maasmechelen zijn gestart! Na meer dan 20 jaar wordt zo de verhuis vanuit de Tuinwijk naar het gemeentelijk sportpark begin 2024 volledig afgerond.

Een nieuwe stap in de uitbouw van Patro dient zich aan. “Dit is een belangrijke stap in de verdere professionalisering van Patro als een voetbalclub”, zegt Oliver Boyen, CEO van Patro Eisden Maasmechelen’. “Na de promotie naar 1B, de opstart van Patro Ladies en het lanceren van elite voetbal voor jeugdspelers is een nieuw ‘clubhuis’ op de site een volgende milestone in de ontwikkeling van de club”.

“Na 3 jaar van voorbereiding, financieringen en vergunningen verkrijgen, is enkele weken geleden de schop in de grond gestoken. Daar zijn we uiterst tevreden over”, aldus Joris Deckers, bestuurder bij ontwerpbureau Depot uit Maasmechelen. “Het project zal bestaan uit zeven kleedkamers, bergingen, toiletten en een bureau op het gelijkvloers. Op de verdieping bevindt zich een ruime kantine. In de rug wordt een indoor soccerhal gebouwd.”

Algemene aannemer Concept Building uit Dilsen-Stokkem neemt de bouw van het project voor zijn rekening. “De werkzaamheden zijn na het bouwverlof gestart en komen ondertussen op kruissnelheid. Zo is het heien van de paalfunderingen achter de rug, zijn de rioleringen geplaatst, de funderingen gezet, de kolommen rechtgezet en wordt eind deze week de vloerplaat gestort. De oplevering is voorzien voor mei 2024,” geeft Kurt Vaessen, bestuurder van Concept Building mee.

“We zijn uiteraard zeer verheugd dat de bouw volop bezig is. Er wordt naar gewerkt dat de jeugd en het damesvoetbal van Patro Eisden vanaf het begin van het seizoen ’24-‘25 zijn intrek kan nemen in dit mooie gebouw,” besluit Olivier Boyen.

Klik hier om alle foto’s te bekijken!

P