Voorbeschouwing Zulte Waregem – Patro Eisden

Op de 28ste speeldag van de Challenger Pro League trekken onze jongens naar Zulte Waregem. Essevee staat momenteel onder de verwachtingen op een zesde plaats. Wij kunnen mits winst de afstand vergroten tot zes punten. Geen gemakkelijke opdracht, beseft ook een nederige Stijn Stijnen.

We trekken naar één van de beste ploegen uit de reeks. Ze willen absoluut promoveren. Het zou onwaarschijnlijk zijn als hen dat niet lukt. Zulte Waregem staat onder een immense druk. Als Patro zijnde moeten we met het nodige respect naar daar trekken. Als we naar Waregem trekken met het idee dat de rangschikking een juiste weergave is, dan gaan we bedrogen uitkomen. We moeten proberen ons eigen spel te spelen morgen en daarbij het resultaat na te streven. Tenslotte doen wij ook nog mee. We gaan morgen de waarde tonen waar Patro voor staat. Als we die mentaliteit op de mat kunnen brengen, dan kunnen we het elke ploeg moeilijk maken.

Uit de heenwedstrijd (0-3 voor Waregem) neem ik vooral mee dat het toen helemaal anders had kunnen lopen. We missen een strafschop na enkele minuten spelen en wat later opnieuw een grote kans. Zulte daarentegen was dodelijk efficiënt. Ze halen veel resultaten buitenshuis. Ik denk dat morgen een totaal andere wedstrijd wordt dan in november. Mooi kader, veel publiek. Daar moeten we ons voordeel uit halen.”

Tegen Lommel speelden we zeer gedisciplineerd voetbal. We creëerden tal van kansen. Vaak zegt men dat Patro defensief speelt. Ik denk als je de wedstrijden goed gaat analyseren dat je ziet dat we vaak de meeste kansen krijgen. Het gaat niet om het meeste balbezit, maar om het aantal kansen en net dat ene doelpunt meer maken dan de tegenstander. Dat is morgen niet anders. We gaan zonder complexen naar Waregem. Het is voor ons de uitgelezen kans om mee te doen tot het einde. Voor Zulte Waregem moet het morgen. Zij staan onder immense druk. Het is aan ons om daarvan te profiteren.”

Onze coach kan rekenen op een volledig fitte kern. Theo Pierrot was niet speelgerechtigd tegen moederclub Lommel en keert nu terug in de selectie.

P