Knap gelijkspel tegen Zulte Waregem

Op speeldag 28 van de Challenger Pro League trokken onze jongens naar de Gaverbeek. Geen wijzigingen in de basiself na de zege tegen Lommel. Bij Zulte stonden kleppers als Vossen en Vormer in de basis.

De eerste kans van de wedstrijd was voor onze jongens. Peeters lanceerde een goede bal richting Dansoko, hij kwam naar binnen, gaf de bal terug aan Peeters. Hij zocht de verste hoek, maar De Wolf ging goed plat. 

In een eerste helft zonder echt grote kansen werd het bijna 1-0 voor Zulte Waregem. Een schot van Gavriel werd verkeerd ingeschat door Heekeren, de bal kwam tot bij Vossen die de 1-0 binnentrapte vanuit buitenspelpositie. Goed gezien door de lijnrechter. Niet veel later volgde een goede versnelling van Dansoko. Hij snelde Tambedou voorbij, maar zijn teruglegger werd in hoekschop geduwd. Mooie actie van onze flankaanvaller. De hoekschop die daarop volgde leverde niks op. 

Dansoko was de gevaarlijkste man op het veld. Bamona dribbelde zich vlotjes voorbij Willen en bracht voor, maar Dansoko trapte hoog over. Zo gingen we bij een 0-0 stand de kleedkamers in. 

Zulte Waregem begon de tweede helft met Brüls en Labie. Die eerste maakte meteen een mooie actie voorbij Kis, bracht voor, maar Gavriel kon zijn schot niet kadreren. Leslie Bamona kwam zeer bedrijvig uit de kleedkamer. Met enkele flukse acties maakte hij het Lukas Willen steeds moeilijker.

In een verder evenwichtig openingskwartier van de tweede helft was het Renson die de beste kans kreeg. Hij kon de bal net niet raken en die zo in doel deviëren. Niet veel later zagen we een mooie combinatie tussen Noubissi en Bamona. Marius wilde de bal centeren, maar die kwam tegen het lichaam en de hand van Machado. Geen strafschop volgens Jasper Vergoote. 

Onze coach voelde dat er nog iets mogelijk was. Hij bracht Sigurdarson in het veld voor een moegestreden Noubissi. In de 78ste minuut bracht Peeters een hoekschop goed voor, Corstjens kon koppen, maar zijn poging was niet binnen het kader. Ook aan de overkant zagen we twee goede mogelijkheden. Eerst kon Gavriel naar binnen komen en trappen, zijn poging ging naast. Iets later kwam diezelfde Gavriel in een goede schietpositie, maar Dijkhuizen kwam goed terug en verhinderde erger. Zulte kwam meer en meer opzetten in de slotfase van de wedstrijd, maar onze defensie hield de rangen goed gesloten. 

Onze Koempels haalden zo een knap gelijkspel bij een ware topclub. Dat onze defensie als een huis staat, is nog maar eens gebleken. Het laatste tegendoelpunt dateert van een maand geleden tegen Jong Genk. 7 clean sheets op 10 wedstrijden, een mooie prestatie van onze defensie. Volgende week ontvangen we KV Oostende. Supporters op post! 

P