De Coach Kaart Na: “een dikke pluim voor mijn spelers!”

Patro Eisden maakte er een echte cupmatch van en ging in het slot door een dwaling van de ref onderuit. We kaarten na met onze coach.

“Dit was weer een referentie wedstrijd voor de club Patro Eisden. Onze eerste helft was vooral in de eerste 25 minuten zeer goed met twee open kansen. Daarna kregen we het tot aan de rust moeilijk met ook de 0-1 als gevolg. Onze tweede helft was over zijn geheel zeer goed. We komen onmiddellijk op 1-1 en kwamen daarna niet in de problemen. AA Gent vond geen antwoord op onze organisatie. Een duidelijke strafschop op Stef wordt niet gefloten en 12 minuten voor het einde worden we geflikt door een scheidsrechterlijke dwaling. Tissoudali neemt de bal duidelijk met zijn arm mee. Dit zou niet mogen op dit niveau.”

“Onze club moet meer dan 700.000 euro investeren in infrastructuur om op dit niveau te kunnen acteren. Dan mag je op zijn minst verwachten dat de competities waarin je moet spelen ook professioneel benaderd worden vanuit de federaties. Een VAR-bijstand is dan het minimum. Was die er vandaag, dan kregen we een penalty en Tissoudali een gele kaart voor hands in plaats van een assist voor de 1-2.”

“Als je verliest doe je dat liever op sterkte en niet op deze manier door een ref die de pedalen compleet verloor. Maar een dikke pluim voor mijn spelers. Ze bezorgden de club weer een mooie avond en een echte wedstrijd. Je kan in dit soort wedstrijden ook andere zaken meemaken als je niet bij de les bent. Kijk maar naar wat Beerschot moest ondergaan gisteren. Dat hebben wij niet toegelaten door een schitterende mentaliteit te koppelen aan ook voetballend goeie acties. Als ik er één speler moet uithalen zag ik weer een ongelofelijk sterke Anis. Hij heeft zich op de kaart van de scouts gevoetbald gisteren. Mijn telefoon rinkelt sinds het laatste fluitsignaal. Nu recupereren en de focus op zondag. Onze supporters waren een grote steun. Bedankt daarvoor. Forza Patro!”