Zware nederlaag tegen Deinze: 0-4

Onze jongens begonnen aan de play-offs met enkele kwaaltjes en schorsingen. Kis, Gueroui en Bamona waren alledrie niet beschikbaar. Swers, Pierrot en Sigurdarson kwamen in de ploeg.

De wedstrijd opende eerder gesloten. Beide ploegen tastte mekaar af op zoek naar de eerste openingen. Dit leverde veel strijd en duels op in het middenveld. Op de eerste echte grote kans was het wachten tot in de 17de minuut. Dansoko kwam goed naar binnen en krulde de bal richting kruising, maar zijn poging vloog er een metertje over. Mooie actie van Bafo!

De eerste helft bleef in het teken staan van veel duels, strijd en balheroveringen. Deinze kon pas een eerste keer dreigen op het half uur. Voorzet van Van Landschoot, Kehrer kreeg zijn kopbal niet op doel. Niet veel later opnieuw een keuzekans voor Deinze, maar Mertens vergat af te werken. Patro probeerde zich een weg richting doel te voetballen, maar dreigen lukte niet.

Vlak voor rust krijgt Deinze een vrije trap via Hendrickx, Heekeren pareerde goed. De hoekschop die daarop volgde bracht een afvallende bal tot bij Almenara, die het leer in één tijd vol op de slof nam en in de winkelhaak poeierde. 0-1, vlak voor rust. Onze jongens reageerde meteen Via Dansoko die foutief werd afgestopt. De vrije trap werd door Peeters overgetrapt. Wat later kreeg Dansoko nog een kopkans, Miras redde knap.

Aan de rust bleef Wouter Corstjens in de kleedkamer, Simon Bammens was zijn vervanger. We waren niet lang bezig aan de tweede helft toen de 0-2 viel via Kehrer. Onze coach reageerde door met Bentayeb een extra aanvallende versterking in het veld te brengen.

Enkele minuten later werd het 0-3. Dijkhuizen raakte de aanvaller lichtjes op de voet, penalty volgens Wim Smet. Zéér licht contact, ook de VAR gaf geen krimp. Zo werden het net na het uur wel zeer zware 0-3 cijfers.

Onze coach gaf niet op. Pierrot en Sigurdarson gingen eruit, Sam Bruce en Noubissi kwamen voor aanvallende kracht zorgen. Die laatste had meteen al een mooie kans, maar trapte krachtig voorlangs. Wat later deed ‘ie het via een omhaal, deze ging een metertje naast.

De kelk moest leeg tot op de bodem, want Kehrer maakte er zelfs nog 0-4 van.

Scoren lukte niet meer voor onze jongens. Een namiddag om snel te vergeten. Hoofden omhoog en op naar woensdag! Het seizoen was hoe dan ook al geslaagd voor we deze play-offs aanvatte.