Wedstrijdverslag van een heerlijke zege in Beveren

Op speeldag 26 trokken onze jongens naar De Freethiel. SK Beveren stond na 25 speeldagen op een achtste plaats. Onze jongens daarentegen wilden na het gelijkspel tegen Jong Genk opnieuw de rug rechten en een resultaat neerzetten om op koers te blijven voor een plek in de play-offs. Henk Dijkhuizen kwam terug uit schorsing, Iebe Swers ging hierdoor terug naar de bank. Stefan Sigurdarson was geschorst nadat een gele kaart tijdens onze thuiswedstrijd tegen RSCA Futures door de reviewcomissie werd omgezet in een rode kaart met één speeldag effectieve schorsing als gevolg.

Patro Eisden begon vrank en vrij aan de wedstrijd met veel drang naar voren. Enkele hete standjes via Dansoko en Dijkhuizen leverde geen vroege openingstreffer op. Het eerste doelpunt leek dan toch eerst aan de overkant te vallen, maar een listig lobballetje van Daci werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Ook de eerstvolgende grote kans was voor Beveren. Servais liep de flank af en bracht voor, maar Koyalipou besloot naast.

De reactie van Patro volgde snel. Goede actie van Peeters, die een voorzet tegen de zwevende arm van Hrncar trapte. Penalty! Kevin Kis zette zich achter de bal en trapte de bal onhoudbaar in de linkerhoek. 0-1 na 24 minuten spelen. Niet eens onverdiend. Beveren probeerde te reageren via Daci en Koyalipou, maar tot uitgespeelde kansen kwamen ze niet.

(lees verder onder de afbeelding)

Enkele minuten voor rust had er een tweede strafschop moeten komen. Leslie Bamona met de goede actie voorbij Goncalves, die onze kwieke winger duidelijk haakte. Dit keer gaf scheidsrechter Willems geen krimp. Deze had wel degelijk op de stip gemoeten. Zijn warrige en compenserende spelleiding na de eerste penalty leidde tot veel frustratie bij de thuisploeg. De 0-1 was dan ook de ruststand na een ijzersterke eerste helft van onze Koempels!

Ook de tweede helft begonnen we sterk. Een rush van Dansoko tot bij Peeters, die zijn trap in extremis geblokt zag worden door Filipovic. Aan de overkant was het ei zo na wel raak. Ismaheel kon een listig balletje van Goncalves niet afwerken. De tweede helft stond vooral in het teken van bikkelen op het middenveld en strijden voor elke bal. Het was Beveren dat tot twee keer toe de beste kansen kreeg. Maar onze sterke defensie hield de stand op 0-1.

Beveren zette alles op alles om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Maar bij geen enkele speler stond het vizier op scherp. Onze verdediging daarentegen stond als een huis. Renson en Corstjens hielden het centrum goed dicht, terwijl Dijkhuizen en Kis de flankaanvallers van Beveren in bedwang hielden. Met enkele tactische wissels bracht onze coach ondertussen ook meer defensieve stabiliteit. Zo kwamen Iebe Swers, Theo Pierrot en wat later ook Simon Bammens erin om de overwinning over de streep te trekken.

Na 97 minuten vond scheidsrechter Willems het welletjes en blies hij voor het eindsignaal. Een sterke wedstrijd werd beloond met een prima 0-1 zege in en tegen Beveren. Bedankt aan onze supporters voor de steun van thuis uit. Deze overwinning is voor jullie! We trekken de interlandbreak in met een goed gevoel. Even genieten, en vanaf volgende week de focus op onze volgende opdracht: thuis tegen Lommel SK op zondag 31 maart, 16u00.