Wedstrijdverslag van de oefenwedstrijd in Willem II

Onze jongens speelde vandaag een oefenmatch achter gesloten deuren op bezoek bij Willem II. Met nog 3 weken te gaan tot de start van de competitie was dit een serieuze test tegen een ploeg uit de Eredivisie.

De eerste 10 minuten was de bal voornamelijk voor Willem II. De ploeg van Peter Maes probeerde met enkele snelle flankwissels en snedige dieptepasses in de ruimte te duiken. De eerste kans was daarentegen wel voor ons. Goede rush van Kiki voorbij drie spelers van Willem II, Abid kon richting doel, maar trapte hoog over.

Het eerste doelpunt viel aan de kant van Willem II. Kehrer kon de bal van dichtbij binnentikken. Een reactie van Patro liet niet lang op zich wachten. Een goede rush van Abid leverde niks op, wat later kopte Renson een corner van Van Eenoo maar net over. Een minuut later was het opnieuw raak voor Willem II. De bal raakte niet weg in de verdediging. Geladé redde eerst nog goed, maar de rebound werd binnen getrapt door Bokila. Niet veel later begon Kehrer aan een rush vanop de eigen helft, 3-0 na een half uur spelen. Wat later zorgde Geladé met enkele puike reflexen ervoor dat de 4-0 niet op het scorebord kwam. Echter kwam deze alsnog op het scorebord. Een goede combinatie over rechts bracht Sandra alleen voor doel, hij werkte zuiver af in de rechter benedenhoek. Pietermaat zocht vlak voor rust nog de ruimte bij de ondertussen ingevallen Kiankaulua, zonder resultaat. Zo stond de 4-0 ruststand meteen ook op het bord.

Onze jongens begonnen met dezelfde 11 namen aan de tweede helft. Willem II startte opnieuw furieus en zette al snel de 5-0 op het scorebord. Wat later gaat de De Waal op wandel op links, en krult de 6-0 binnen. Patro reageerde via Abid, die een penalty uitlokte. Deze werd binnen getrapt door Van Eenoo: 6-1. Patro reageerde meteen met een nieuwe aanval via Kiki en Kiankaulua, maar zijn voorzet ging over de achterlijn.

Kiankaulua speelde een goede wedstrijd. Hij ging meerdere keren razendsnel voorbij zijn tegenstander, maar concreet doelgevaar brachten zijn acties niet op. Ook de ingevallen Sam Bruce liet veel grinta zien. Een goed opgezette counter door Sam Bruce werd tot op de flank gebracht, goede voorzet van Kiankaulua die via Sam Bruce bij Kiki belandde, hij nam de bal goed op de volley: 6-2. Kiki kreeg vleugels. Hij zette een goede actie op richting Sarfo, hij trapte de bal in het zijnet.

Onze jongens kunnen terugblikken op een moeilijke eerste helft, maar met een goede reactie in de tweede helft tegen een zeer sterk Willem II. Komende zaterdag wordt er geoefend in eigen huis tegen de Kroatische tweedeklasser HNK Vukovar. Tot dan!

Startende 11: Geladé, Dijkhuizen, Renson, Borry, Benhadanne, Pietermaat, Wilmots, Van Eenoo, Kiki, Abid en Demba

Bank: Kempeneers, Alessandro, Kenne, Sam Bruce, Cuypers, Sarfo en Kiankaulua

Wissel eerste helft: Kiankaulua voor Benhadanne

Wissels tweede helft: Sam Bruce voor Ndior en Sarfo voor Abid.