We krijgen niet wat we verdienen: 0-1 verlies tegen Zulte Waregem

Na het verlies van RWDM was de inzet van vandaag de eerste plek in het klassement. Onze jongens waren na 7 speeldagen nog ongeslagen. Adnane Abid raakte tegen verwachtingen in alsnog fit en begon in de basis. Er wijzigde dus niets aan de elf namen van onze coach.

Patro begon sterk aan de eerste helft. Lukas Van Eenoo kwam al heel vroeg dicht bij de openingstreffer, maar kwam een teen te kort om af te werken. Enkele minuten later dribbelde Abid zich een weg vanop de middenlijn tot aan de zestien, viseerde de verste hoek, maar Van der Gouw ging goed plat. Sterk begin van onze Koempels! We bleven het tempo bepalen. Abid en Kiki zette samen een aanval op. Prachtige één-twee, dito schot van Kiki maar Van der Gouw kwam tussen met een beenveeg. Niet de voorsprong die we verdienden net voor het kwartier. Integendeel, Zulte Waregem kwam tegen de gang van het spel in zelfs op voorsprong. Challouk werkte een voorzet van Nyssen overhoeks binnen. Onze jongens probeerden het evenwicht te herstellen, maar echt grote kansen waren niet meer te zien. Onze jongens gingen zo onverdiend de rust in met een achterstand.

Ook de tweede helft nam Patro meteen in handen. Kiki scoorde, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Wat later kopte Reno Wilmots op de bovenkant van de lat. Opnieuw twee grote mogelijkheden, zonder resultaat. Ook Bammens ging op zoek naar de oververdiende gelijkmaker, maar Van der Gouw klemde zijn schot. Patro was gedurende de hele wedstrijd heer en meester. Zulte Waregem raakte geen bal en had geen antwoord, op de 0-1 na, op het spel van onze Koempels. Powerplay en aanvallend voetbal overpowerde de Waregemse titelfavoriet. Kiki ontbond meermaals zijn duivels. Met een rush van aan de middenstip sneed hij als een mes door de boter doorheen de Waregemse defensie, maar kraakte zijn schot nét te hard. Prachtige actie van onze nummer 10, die een beter resultaat verdiende.

Een beter resultaat verdienen, dat was zowat de rode draad van onze wedstrijd vandaag. Prachtig verzorgd voetbal, mooie combinaties, maar de afwerking ontbrak. Tijd voor twee breekijzers voorin, dacht onze coach. William Simba en Papa Demba Ndior kwamen Borry en Wilmots vervangen. Die eerste kreeg meteen een dot van een kans. Goede voorzet van Abid, maar Simba’s kopbal scheerde rakelings langs de paal. Op het einde ging de bal dan tóch nog eens een keertje over de lijn nadat een schot van Ndior via de paal terug het veld inkaatste, maar opnieuw zag de lijnrechter buitenspel. Opnieuw geen doelpunt.

Zo eindigde de wedstrijd in een 0-1 verlies. Een mooie reeks van 7 ongeslagen wedstrijden komt zo tot een eind. We onthouden het prachtige voetbal en de vele kansen van vandaag en nemen dit mee naar onze volgende opdracht. Vrijdag 25 oktober om 20u00 trekken we naar Seraing. Supporters op post!

Opstelling: Belin, Dijkhuizen, Renson (C), Borry (80’ Simba), Kis, Wilmots (80’ Demba Ndior), Van Eenoo, Kiki, Abid, Dansoko (60’ Kiankaulua) & Bammens.