Voorbeschouwing Deinze – Patro Eisden

It ain’t over till the fat lady sings. Met hernieuwde moed trekken we morgen naar Deinze. In het voetbal kan alles, dat is de ingesteldheid waarmee we morgen het veld opstappen. We blikken vooruit met onze coach!

We staan voor de terugwedstrijd in de eerste speelronde van de Promotion Play-Offs. We blikken even terug op de nederlaag van afgelopen weekend. 0-4, toch redelijk zwaar?

Ja, toch niet wat we gehoopt hadden. De omstandigheden waren niet goed. Niet tijdens de voorbereiding, maar ook niet tijdens de wedstrijd. Spelers die onzeker waren, Tom die de hele nacht ziek was… Dat zie je op het veld. Je voelde het aankomen voor de 0-1. We verloren het middenveld, duels werden niet gewonnen en we zaten niet op de tweede bal. Dan weet je dat je de zaken over je heen zal roepen. De 0-1 viel misschien uit de lucht, maar vanop de bank voelde dat helemaal niet zo. Dan probeer je bij te stellen tijdens de rust voor de tweede helft, maar die begint dan ook dramatisch. Een individuele fout voorafgaand aan de 0-2, een penalty die zeer licht gefloten wordt… Dan weet je dat het zo’n dag is waarop alles tegenzit. In een play-off wedstrijd is dat doodjammer. Dan staat er een ijskoude 0-4 op het scorebord en ben je zo goed als uitgeschakeld. Dan staat de terugwedstrijd nog op het programma. Ja… We zullen zien.

De tweede helft begonnen we zonder Wouter Corstjens. Wat is er aan de hand?

Wouter heeft zijn mediale band afgescheurd, spijtig genoeg. Iedereen weet dat het waarschijnlijk zijn laatste seizoen was. Dan ben je blij dat hij die vreugdetaferelen in Beerschot nog heeft meegemaakt, een echt hoogtepunt in een uniek kader. Het is zeer spijtig dat deze blessure valt.

Geen Wouter mee naar Deinze. Hoe zit het met de rest van de ploeg?

We zitten met veel twijfelgevallen. Kevin Kis, Henk Dijkhuizen en Tom Pietermaat zijn allesbehalve zeker. Neem daar dan nog eens bij dat Stef Peeters geschorst is. We trekken met een zeer gehavende ploeg naar daar, maar we gaan ons uiterste best doen.”

Maar het is geen mission impossible?

In het voetbal is niks onmogelijk. De buit is binnen voor Deinze, tenzij er een mirakel gebeurt. Die bestaan wel degelijk in het voetbal. Aan ons om een mirakel uit te lokken. Dit zal met veel energie moeten gebeuren. We gaan ervoor. We weten dat we moeten uithalen om een mirakel te doen gebeuren. We gaan wel degelijk proberen nog een bepaalde nervositeit erin te krijgen.”

Het positieve is dat onze supporters terug van de partij mogen zijn bij deze uitwedstrijd!

Ja, da’s heel fijn. We zijn onze supporters dankbaar. We hebben ze de laatste drie uitwedstrijden moeten missen, maar we werden telkens thuis ontvangen met vuurwerk. Ze hebben een heel mooi seizoen gehad. Zij zijn ons dankbaar en wij zijn hen dankbaar. We gaan er alles aan doen om het seizoen mooi af te sluiten, of wie weet nog te gaan voor het ondenkbare.”

Ik ben ook een enorm trotse coach. We hebben een prachtig seizoen achter de rug. We hebben een mooi resultaat neergezet. Onze eerste doelstelling was het behoud. Daar is nooit meer over gesproken. We zijn nooit uit die top 6 gevallen, dat op zich is een ongelooflijke prestatie. Dan weet je dat iedereen begint te hopen op het onmogelijke, je in eerste instantie te plaatsen voor de play-offs. Dat doen we dan in een uniek kader en met een heerlijk gevoel. Dat maakt het seizoen compleet. Je wil dan natuurlijk ook competitief zijn in de play-offs, maar dat is met die 0-4 dan niet meer helemaal gelukt. Maar goed, we blikken terug op een heel geslaagd seizoen. Ons plaatsen voor die play-offs is voor ons de echte prijs.”

Selectie

We moeten morgen enkele spelers missen wegens schorsingen en blessures. Zo zijn Kis, Corstjens, Dijkhuizen, Pietermaat en Peeters niet beschikbaar. Yassin Gueroui en Leslie Bamona keren terug uit schorsing.

P