Vlotte zege tegen RSCA Futures!

Na een sterke start in Molenbeek speelden we zaterdag onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen RSCA Futures. Onze jongens gingen met vertrouwen naar de wedstrijd toe. De coach startte met dezelfde elf namen als in Molenbeek.

De wedstrijd startte evenwichtig. Beide ploegen wilden graag de bal en gingen op zoek naar openingen. RSCA Futures vond een opening via Tajouart, maar zijn doelpunt werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Wat later zagen we een prachtige actie van Kiki. Hij lanceerde Abid richting het doel van Schliek, hij bewaarde het overzicht een bood Kiankaulua de 1-0 op een schoteltje aan. Mooi actie, mooi begin van de wedstrijd! Patro ging verder in zijn momentum, Dansoko kon de bal terugleggen op Van Eenoo, maar deze kraakte zijn schot. Enkele minuten later dreigde RSCA Futures op hoekschop, maar Belin hield de bal met een magistrale reflex uit zijn doel. De counter die daarop volgde bracht ei zo na de 2-0 op het bord. Dit keer ontbond Kiankaulua zijn duivels, zijn voorzet ging tot bij Dansoko, maar hij kon zijn bal niet kadreren.

De wedstrijd bleef een aangenaam kijkstuk. Patro domineerde en ging op zoek naar de 2-0, terwijl RSCA Futures probeerde tegen te prikken. Bijna lukte dit. Net voor het half uur haalde Jordan Renson een gemaakt doelpunt van de lijn. Sterk werk van onze nieuwe kapitein! Anderlecht bleef aandringen. Jordi Belin moest zich tweemaal onderscheiden op pogingen van de Futures. Belin toonde waarom hij werd teruggehaald. Zo eindigde eerste helft in een terechte 1-0 voorsprong voor onze Koempels!

De tweede helft werd aangevangen met dezelfde 22 hoofdrolspelers. Meteen kreeg Anderlecht een vrije trap voor de zestien van onze jongens. Goede trap van Lapage, heerlijke redding van Belin! En plots volgde 5 dolle minuten. Abid trok zich vanop rechts op gang richting doel, en werd aangelopen. Penalty! Kiki zette deze feilloos om: 2-0. Nog geen minuut later was ie daar opnieuw! Prachtige voorzet van Abid, Kiki zei dankjewel en kopte de 3-0 overhoeks binnen. Heerlijk uitgespeeld! Wat later kreeg Abid nog een schietkans met links, nipt erover. Onze jongens speelden met vertrouwen! RSCA Futures kwam er in de loop van de wedstrijd. Kiki, Abid en Kiankaulua hadden er een leuk namiddagje van gemaakt. Ze dartelden over het veld alsof het een zondagswandeling was. Vooral Abid was in zijn sas en liet Mouha Sebtaoui sterretjes zien. Anderlecht kon op het einde nog scoren via Sylla, maar dat bracht de eindstand niet meer in gevaar. Een terechte 3-1 zege met mooi en verzorgd voetbal. Prachtige zaterdagnamiddag op De Patro. Volgende week zien we jullie graag opnieuw op zaterdag. Dit keer om 20u00 tegen Club NXT. Tot dan supporters!

Opstelling Patro: Belin, Dijkhuizen, Renson (C), Bammens, Borry, Wilmots, Van Eenoo, Kiki (93’ Sarfo), Dansoko (70’ Pietermaat), Abid en Kiankaulua (79’ Ndior).