Vlotte zege tegen Francs Borains: 3-1!

Een fijne zondagnamiddag stond in het teken van de 20 speeldag van de Challenger Pro League. We ontvingen de twaalfde in de stand, Francs Borains. Een ploeg die na de winterstop won in Seraing met 1-5 en van Beveren met 3-0, een zeer te duchten tegenstander dus. Bij Patro kwam Stefan Sigurdarson terug in de ploeg, nieuwkomers Noubissi en Hassaini begonnen op de bank.

De wedstrijd begon vrij evenwichtig. Veel middenveldspel, bikkelen om elke morzel grond, maar met speloverwicht voor onze jongens. Francs Borains kon enkele keren snedig counteren, zonder echt gevaarlijk te zijn voor doel. Stef Peeters, die op rechts posteerde, zag en vond vaak de ruimte door naar binnen te komen. Hij en Lukas Van Eenoo vonden elkaar gemakkelijk. Toch wel een streling voor het oog, deze spelers.

Voor de eerste grote kans was het wachten tot minuut 20. Sigurdarson, die opnieuw in de spits stond, kreeg een afvallende bal voor zijn voeten, slide die richting doel, maar een verdediger van Francs Borains was goed gevolgd om de bal nét van de lijn te halen. Geen doelpunt. Iets later was het wel raak. Goede lange bal van SPELER, Bafodé Dansoko speelde zijn snelheid goed uit tegen Vandendriessche en trapte de bal op de volley via de paal binnen. Een verdiende voorsprong na 23 minuten. 

Patro ging verder op dit elan en de drang naar voren was groot. Peeters probeerde een aantal keer te trappen, op één trap moest Saussez tussenkomen met een puike zweefredding. Ook Bafodé Dansoko, die zijn linkerflank afdweilde alsof het niets was, dreigde enkele keren, maar zonder echt schot op doel. 

De tweede helft trok Patro meteen naar voren. Enkele goede kansen van Lukas Van Eenoo en Stef Peeters misten op een haar na het doel. Bafodé Dansoko trok zijn sterke eerste helft vlotjes verder in de tweede helft. Hij dribbelde zich een baan langs Francotte, haalde de achterlijn, bracht voor, Stefan Sigurdarson was er als de kippen bij om de 2-0 in doel te sliden. 2-0 na 60 minuten, oververdiend. 

De goal deed Stefan, en bij uitbreiding de hele ploeg, enorm deugd. Enkele mooie combinaties tussen Sigurdarson, Van Eenoo en Dansoko toonde goesting om er een mooie voetbalnamiddag van te maken. Bij Francs Borains droop de frustratie eraf. Dit resulteerde in dubbele gele kaarten voor Itrak en coach Grandjean die zijn emoties niet meer de baas kon. 

Plots viel dan toch de 2-1. Een trap van Chaadi gaat door het bos van benen in doel. Ondertussen maakte Sigurdarson plaats voor Noubissi. 

Die laatste maakte er een debuut van om U tegen te zeggen. Mooie dribbel in de zestien en perfect afgewerkt in de kortste hoek, 3-1. Henk Dijkhuizen werd in het slot nog naar binnen gestuurd met een tweede gele kaart. Prachtige wedstrijd, prima zege na een enorm sterke partij van onze jongens! Bedankt aan de talrijk opgekomen supporters voor de steun!

Volgende week trekken we naar Deinze op vrijdagavond. Aftrap om 20u00. 

Opstelling Patro: Heekeren, Dijkhuizen, Renson, Bammens, Kis, Pietermaat, Pierrot, Van Eenoo (90′ Gueroui), Peeters (90′ Swers), Dansoko en Sigurdarson (83′ Noubissi).

Rode kaarten: Itrak (Fr. Bor.), Grandjean (Fr.Bor.), Dijkhuizen. (allen tweede gele kaart)

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

P