Veel kansen, geen doelpunten: 0-0 tegen RSCA Futures

De zondag van speeldag 22 werd afgetrapt door het duel Patro Eisden – RSCA Futures. Bij onze jongens nam Henk Dijkhuizen zijn positie na schorsing op de rechtsback weer in, Iebe Swers ging naar de bank. Voor de rest waren er geen wijzigingen in ons elftal.

De wedstrijd begon evenwichtig. Beide ploegen hielden een studieronde en het spel situeerde zich voornamelijk op het middenveld. De eerste grote kans kwam er na twintig minuten spelen. Kevin Kis haalde een gevaarlijke voorzet nog net van de lijn. Aan de overkant kreeg Bafodé Dansoko dé kans op de 1-0, maar de snelle winger trapte de bal voorlangs. Wat later kon ook Peeters de bal niet in doel werken. Twee grote kansen, maar geen doelpunten.

De tweede helft begon beter voor onze jongens. Al na enkele minuten spelen kreeg Elisha Sam Bruce, die Sigurdarson was komen vervangen, dé kans op de 1-0. Helaas vloog de bal voorlangs. Een voorbode voor een tweede helft die voor beide ploegen bol stond van de kansen. Net voor het uur een goede actie van Dansoko, hij legde terug op Van Eenoo. Die laatste besloot in één tijd hoog over. Ook aan de overkant was er een grote kans op de openingstreffer. Keisuke Goto kopte een voorzet recht in de handen van een goed gepositioneerde Heekeren.

Niet veel later opnieuw een grote kans voor Sam Bruce, maar hij schampte zijn kopbal. Onze jongens creëerden vele kansen, maar scoren lukte vooralsnog niet. Ook het vizier van Goto stond niet op scherp. Opnieuw een dot van een kans, recht op Justin Heekeren. Uiteindelijk kregen onze jongens nog de grootste kansen. Opnieuw een prima voorzet vanop de flank, maar het was niet de namiddag van Sam Bruce. Hij kadreerde de kopbal recht op doelman Vanhoutte. De wedstrijd eindigde zo op 0-0.

We onthouden vooral een aanvallend ingestelde partij, met enkele enorme kansen langs beide kanten. Een half mirakel, en tegelijk ook doodjammer dat deze wedstrijd eindigt op een 0-0 gelijkspel. Hoofden omhoog, en op naar de volgende! Deze komt er razendsnel aan. Komende vrijdagavond om 20u00 ontvangen we Lierse. Bedankt supporters voor jullie steun en talrijke opkomst. Tot vrijdag!