Sterke Koempels kloppen de Wolven: verdiende 0-2 zege

Op speeldag zes van de Challenger Pro League trokken onze jongens op zondagavond naar La Louvière. Geen makkelijke verplaatsing. RAAL was met 13/15 leider van het klassement, samen met RWDM. Een stevige tegenstander stond ons te wachten. Coach Stijnen wijzigde niets aan de basiself t.o.v. de 4-1 overwinning tegen Francs Borains. Kiki, officieel topschutter sinds deze week, speelde voor het eerst met het gouden logo op de rug.

De wedstrijd begon vrij evenwichtig. Beide ploegen tastte mekaar af om ruimtes te vinden. De eerste grote kans viel na dik 10 minuten spelen. Guindo ging op doel af, maar kraakte zijn schot te hard om Belin te verontrusten. RAAL probeerde onze verdediging uit verband te spelen, maar het centrale duo Borry-Renson hield stand. Meer zelfs, het waren onze Koempels die op voorsprong kwamen in de eerste helft! Van Eenoo bracht een hoekschop voor doel. Na wat geharrewar bleef de bal hangen en was het Wilmots die er het snelste bij was: 0-1 na exact 20 minuten. Van hier namen onze jongens het spel over. Kiki en Abid, bedrijvig als altijd, deden La Louvière pijn met enkele flitsen. Even was er appèl voor een strafschop nadat Abid getackeld werd in de zestien, geen penalty volgens scheidsrechter Van de Velde. Vlak.voor rust ontbond Kiki opnieuw zijn duivels. Straffe counter, eventjes wachten op Dansoko om de bal goed mee te geven, Dansoko nam mee en werkte beheerst via de paal af. 0-2 vlak voor rust. Een bekroning op een sterke eerste helft! Bijna werd het nog 0-3, maar Renson mikte (vanuit buitenspel) op doelman Peano. Onze Koempels gingen zo rusten met een 0-2 voorsprong!

Opvallende wissel bij de start van de tweede helft. Scheidsrechter Dunken Van de Velde zette de wedstrijd verder als vierde official. Anthony Letellier moest de tweede helft in goede banen leiden. Patro begon de tweede helft zoals ze de eerste geëindigd waren. Dit leverde wat later meteen een mooie kans op voor Kiki, maar Peano redde goed. Wat later werd Abid tegen de vlakte gewerkt in de zestien, penalty! Kiki zette zich achter de bal, maar besloot staalhard tegen de deklat. Geen 0-3 vlak voor het uur. Enkele minuten later kwam Kiankaulua het veld op voor Kiki. Nog wat extra snelheid in de aanval, dat kan nooit kwaad. Bijna kon hij ook meteen ontsnappen, maar Ito keerde terug en zette hem van de bal. Onze jongens hadden de match onder controle, zonder echt de dreigen op doel. En of Vicky zijn ex-ploeg pijn deed met zijn snelheid. Alleen door op de doelman komt deze eerst nog goed tussen, om erna aan de noodrem te trekken. Tweede gele kaart voor doelman Peano. De vrije trap die daarop volgde werd tegen de paal gemikt door Kis, waarna ook Abid niet de 0-3 kon maken in de herneming. Jammer! Het zou een bekroning geweest zijn voor een prima wedstrijd.

Zo volbrengen onze jongens deze moeilijke verplaatsing met verve! 0-2 tegen La Louvière, een prestatie om fier op te zijn!

Opstelling Patro: Belin, Dijkhuizen, Renson, Borry, Kis, Wilmots, Van Eenoo, Kiki (63’ Kiankaulua), Abid, Dansoko en Bammens (88’ Simba).