Patro Eisden Maasmechelen krijgt mooie erkenning voor haar community werking!

Patro Eisden Maasmechelen scoort niet alleen op het veld. Ook naast het veld scoren we met onze community werking onder leiding van huidig Team Manager Alexander Winkels. Na het eerste jaar van haar community werking mochten we meteen al een mooie erkenning van de Pro League in ontvangst nemen.

“Fantastisch dat we meteen als nieuwe ploeg in 1B al in de prijzen vallen”, vertelt een enthousiaste Alexander Winkels. “Ik wil dan ook de Pro League bedanken voor haar erkenning van ons FSR-beleid. Zonder hun steun en begeleiding was dit niet mogelijk. De ster die we hiervoor kregen, zullen we met trots uitdragen.”

“We willen Patro van harte feliciteren met het sterke maatschappelijke werk van afgelopen seizoen, zeker in hun eerste jaar in de Pro League. Een sterke en fundamentele start”, aldus Seppe Verbist en Andreas De Roeck, beiden verantwoordelijk voor Football & Social Responsibility bij de Pro League.

“We blijven op dit elan doorgaan”, vervolgt Alexander Winkels. “Dit seizoen willen we vooral inzetten op de start van nieuwe projecten zoals: ‘G-Voetbal Maasland’ voor spelers met een lichamelijke beperking. Ook het Younited Team Patro, een project rond kansarmoede, het project ‘Uitpas’, om professioneel voetbal betaalbaar te maken voor kansengroepen in het Maasland, alsook ons ‘Educatief Project’ in samenwerking met de Maasmechelse scholen om leerlingen educatief te prikkelen rond het mijn- en club verleden van Patro Eisden en Maasmechelen”.

“Bedrijven zetten vandaag hard in op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als voetbalclub kunnen wij voor hen die hefboom creëren met een groot draagvlak in het Maasland. Daarom zullen ook onze commerciële partners meer en meer betrokken worden met het FSR-beleid van de club”, besluit onze commercieel manager Bjorn Conings. “Alle credits voor een jonge gast als Alexander. Het bewijst eens te meer dat we niet alleen op het veld, maar ook naast het veld top-teamplayers hebben, die zich dag in dag uit inzetten voor een nog beter Patro.”

P