Patro Eisden Maasmechelen krijgt licentie voor 1B én 1A

Patro Eisden Maasmechelen heeft haar licentie beet. Na positief advies van het Auditoraat eerder deze week, heeft nu ook de RBFA de licentie voor 1A en 1B, voor het seizoen 2024-2025, aan onze club toegekend. Een beslissing die bevestigt dat Patro Eisden, zowel financieel als qua infrastructuur, aan alle vereiste voorwaarden voor professioneel voetbal voldoet. 

“Ons eerste jaar in de Pro League mag gerust een administratieve uitdaging genoemd worden”, reageert CEO Olivier Boyen op het positieve nieuws. “Belangrijk is dan om correct te reageren, wat onze club gedaan heeft. We willen de auditeur bedanken voor het grondige werk, en ons team voor de inspanningen in het dossier. Het is nu uitkijken naar volgend seizoen in 1B”.

Spelers en staf genieten momenteel van een welverdiende vakantie. “Op 10 juni beginnen we met onze voorbereiding”, zegt hoofdcoach Stijn Stijnen. “Hoewel we een mooi eerste seizoen in de Challenger Pro League achter de rug hebben, moet je als sporter altijd de ambitie hebben om het nog beter te doen. Dat we ook onze licentie voor 1A hebben gekregen, is natuurlijk van grote symbolische waarde. Daar gaan we ook volgend seizoen weer voor.”

Het nieuwe seizoen in de Challenger Pro League wordt op gang getrapt in het weekend van 16 augustus 2024.

P