Op naar de volgende ronde na een 2-1 winst tegen RUS Binche.

Vanavond stond de eerste wedstrijd in de Croky Cup op het programma voor onze jongens. De tegenstander was eerstenationaler RUS Binche. De Henegouwers beloofden een stugge tegenstander te zijn met de nodige technische bagage.

Bij de start van de eerste helft trokken onze jongens vol in de aanval. Al snel kregen we enkele goede kansen. Zo kon Vicky Kiankaulua de bal terugleggen naar Kiki Vanrafelghem, maar die schoot recht op de keeper. Ook Adnane Abid zorgde voor gevaar met zijn dribbels en een schot vanaf de rand van de zestien, dat maar nipt naast vloog. Later herstelde Binche het evenwicht en volgde er heel wat middenveldspel. In de 38e minuut kwam Vicky Kiankaulua op snelheid en ging op doel af, waarna hij fraai in de hoek van het doel scoorde. Onze jongens gingen met een 0-1 voorsprong de kleedkamers in.

De tweede helft begon zonder veel gevaar. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en onze jongens wisten onvoldoende kansen te creëren. Rond het uur was er een aanval over de linkerkant die onreglementair werd gestopt door Henk Dijkhuizen, waarna de scheidsrechter meteen naar de penaltystip wees. De speler van Binche trapte de gelijkmaker binnen. Onze jongens herpakten zich snel met een goed aangesneden voorzet die voortkwam uit een afgevallen bal. Kevin Kis bediende de bal op het hoofd van de goed ingelopen Jordan Renson. Onze kapitein kopte ons opnieuw op voorsprong: 2-1. In de laatste twintig minuten waren er enkele kleine kansen aan beide zijden. Onze jongens hielden de controle en sleepten de overwinning binnen. De eindstand werd 2-1.

Op naar de volgende ronde in de Croky Cup. We zitten nu in de pot met de eersteklassers.

Voor onze jongens wacht alvast een nieuwe opdracht in de Challenger Pro League. Vrijdag 13 september om 20:00 uur trekken we naar Lokeren-Temse voor een nieuw duel.