Offday in Seraing: 3-0 verlies.

Onze jongens werkten op speeldag 24 hun wedstrijd in Seraing af. Op een mooie zondagnamiddag wijzigde onze coach zijn elftal op één plaats. Leslie Bamona ging terug naar de bank, Theo Pierrot nam na schorsing zijn plaats op het middenveld weer in. Stef Peeters schoof hierdoor naar de rechterflank.

De wedstrijd startte vervelend voor onze jongens. Na miscommunicatie achterin kon Mamadou Fall profiteren en de 1-0 al na 4 minuten tegen de touwen trappen. Niet de start waar we op gehoopt hadden. Onze jongens gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar echte kansen werden niet uitgespeeld. Peeters probeerde het spel te verleggen met enkele flankwissels, zonder resultaat. Seraing liet de bal aan ons en loerde op de counter.

Enkele minuten voor rust was het zowaar opnieuw raak voor Seraing. Lange bal op Fall, die torpedeerde de verste hoek: 2-0. Meteen ook de eindstand van een verder niet zo goede eerste helft.

Onze jongens begonnen met frisse moed aan de tweede helft. Sigurdarson en Bamona kwamen erin, Sam Bruce en Pierrot bleven in de kleedkamer. De eerste grote kans was voor ons. Op een hoekschop van Kis vuurde onze captain een kopbal af, maar Sy stond pal. Erna kregen Peeters en Kis nog enkele (halve) kansen, zonder concreet doelgevaar. Onze jongens probeerden het dan maar open te breken met enkele voorzetten. Sigurdarson en de ingevallen Noubissi kwamen niet tot scoren. In het slot werd het zelfs nog 3-0. Opnieuw een lange bal op Fall, die de bal buitenkant rechts in doel trapte. 3-0, meteen ook de eindstand na een collectieve offday.

Ook onze coach zag dat de wil er wel was, maar de kwaliteit ontbrak.

De wil was er maar de kwaliteit was ondermaats. Als je dat combineert met individuele fouten dan krijg je wedstrijden zoals vandaag. Dit moet je accepteren en incasseren. De volgende wedstrijd komt er snel aan. Vanaf morgen alle focus daarop.

Volgende week spelen we de Limburgse Derby tegen Jong Genk. De tickets vliegen de deur uit. Supporters op post!