Nipte thuisnederlaag tegen Oostende: 2-3

Op speeldag 29 ontvingen we de Kustboys uit Oostende. Onze jongens kwamen in dezelfde ploegopstelling als tegen Zulte Waregem voor de dag.

Oostende begon fel aan de wedstrijd. Het moest wel, want Seraing won in de namiddag in extremis hun wedstrijd tegen Seraing. Nog geen 10 minuten ver in de eerste helft, of Oostende kreeg een strafschop na een fout van Heekeren. De Duitse goalie herstelde zijn foutje en stopte de strafschop. Puik werk van de Duitser!

Patro reageerde goed met een crossbal van Peeters tot bij Kis, hij zwiepte voor doel, maar Noubissi kwam één schoenmaat tekort om de bal binnen te leggen. Niet veel later kreeg hij opnieuw een kopkans, deze week af en verdween in corner.

Die corner leverde meteen een doelpunt op! Strakke corner van Peeters, Simon Bammens was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te duwen. Heerlijk moment voor de Maasmechelaar. Niet veel later kregen Renson en opnieuw Bammens (halve) kansen, maar de 2-0 maken lukte niet. Aan de overkant viel de treffer wel. Een vrije schop van D’Arpino bleef hangen. Mohammed Berte tikte binnen. 1-1 na 25 minuten spelen. Enkele minuten later werd het zelfs 1-2. Vlijmscherpe counter met Atanga en Berte, het was Atanga die de bal maar binnen te tikken had.

Patro reageerde meteen. Een pegel van Noubissi vanop de middenlijn verdween maar net over het doel van Bossin. Wat later talmde deze te lang, indirecte vrije trap voor Patro. Kis verraste alles en iedereen en legde terug op Van Eenoo, Bossin herstelde zijn fout.

Na rust was de eerste grote kans voor Patro. Dansoko vond Noubissi, de flankaanvaller kapte zich vrij, maar besloot onbesuisd over. Patro voetbalde met veel drang naar voren, maar Oostende verdedigde in een goed blok. Onze coach probeerde dan het roer om te gooien met enkele wissels. Limbombe, Sigurdarson en Hassaini kwamen voor aanvallende chaos zorgen. Oostende kreeg het steeds moeilijker, maar de afwerking ontbrak langs onze kant. De ballen die op doel gingen, werden meermaals gepareerd door een sterk keepende Bossin. De grootste kans was voor Limbombe. Hij nam de bal in één tijd op de slof, Bossin duwde over de lat.

Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Oostende een penalty na vermeend handspel van Renson. D’Arpino zette zich achter de bal en stiftte binnen. Patro kon nog goed reageren via Sigurdarson, die een afzwaaiend schot van Noubissi in doel kon werken. 2-3 met nog enkele minuten op de klok. Niet veel later ging de bal niet op de stip na handspel bij Oostende. Op z’n minst een discutabele beslissing te noemen.

Zo eindigt de partij in een verlies voor onze jongens. Veel kansen, veel drang naar voren, maar net dat tikkeltje in de afwerking ontbrak vandaag. Volgende vrijdag trekken we op de slotspeeldag van de reguliere competitie naar Beerschot. All to play for!