Knap gelijkspel in RWDM: 1-1

Onze jongens troffen met RWDM op de openingsspeeldag meteen een klepper. RWDM, dat vorig seizoen degradeerde uit de Jupiler Pro League, was niet meer te vergelijken met de ploeg van vorig seizoen. Ook onze ploeg is ten opzichte van vorig seizoen stevig veranderd. Na een lange en stevige voorbereiding waren ze klaar voor de seizoensstart!

Beide ploegen opende de wedstrijd met een studieronde. Even aftasten om openingen te vinden. Het eerste schot op doel van de wedstrijd kwam op naam van Lukas Van Eenoo. Goede cross van Kiki, actie van Abid, maar het schot van Van Eenoo werd geklemd door Lathouwers. RWDM reageerde meteen via Robail, naar zijn schot ging naast. RWDM duwde daarna even op het gaspedaal. Enkele hoekschoppen en voorzetten leverden niks op. De uitgespeelde kansen bleven voor ons. Renson en Wilmots konden tweemaal hun kopbal niet kadreren. Niet veel later was er een goede combinatie tussen Kiki en Abid, die laatste controleerde de bal en werd hierbij aangetrapt: penalty! Lukas Van Eenoo zette zich achter de bal en knalde de 0-1 staalhard in het dak van het doel. Patro op voorsprong na 24 minuten.

RWDM probeerde tegen te prikken, maar slaagde er vooralsnog niet in. Kiankaulua voelde zich wel in zijn sas die in de spits. Hij kon zijn snelheid enkele keren uitspelen. Een eerste voorzet kwam niet tot bij Abid, waarna hij enkele minuten later Dansoko alleen voor doel zette. Zijn controle was niet 100% goed waardoor de verdedigers de kans hadden om terug te komen. Het schot daar daarop volgde was te zwak. Een minuut later stormde Kiki alleen op doel af, hij legde af tot bij Abid, maar de pass was te kort. Zo kwam er geen uitgespeelde kans uit. Daar was ook meteen de eerste grote kans voor RWDM, die werd van de lijn gehaald door Bammens. Vlak voor rust viel alsnog de gelijkmaker. Een vrije trap vanop 20 meter van Robail verdween in de bovenhoek, 1-1.

De tweede helft kwam iets trager op gang. Belin moest redding brengen op een voorzet vanop links. Hierna kon Kiankaulua alleen op Lathouwers af, hij legde breed op Kiki, maar zijn schot was te flauw om de doelman te kloppen. Onze jongens hielden goed stand tegen een RWDM dat moest komen. Een pluim voor onze defensie! Patro was vooral gevaarlijk op de counter. In minuut 74 ging Kiankaulua op doel af, maar zijn teruglegger was net niet goed genoeg om Sarfo te bereiken. Wat later krulde Kiki een vrije trap voorbij de verste hoek.

De wedstrijd ging zo naar zijn einde toe. Belin moest nog één keer goed tussenkomen op een verre pass, maar verder was er geen doelgevaar meer. Onze jongens trekken zo een knap en verdiend gelijkspel over de streep in de hoofdstad. Volgende week spelen we opnieuw tegen een Brusselse ploeg, RSCA Futures. Tot dan, supporters!

Opstelling Patro: Belin, Dijkhuizen, Renson (C), Bammens, Borry, Wilmots, Van Eenoo, Kiki, Dansoko (72’ Sarfo), Abid (87′ Pietermaat) & Kiankaulua

Gele kaarten: Borry, Wilmots