Kapitein Wouter Corstjens hangt voetbalschoenen aan de haak

Een legende uit de geschiedenis van onze club kondigt zijn afscheid aan. Kapitein Wouter Corstjens hangt zijn schoenen definitief aan de haak. De 37-jarige verdediger gaat de geschiedenisboeken in als een échte kapitein. Eentje die het schip niet verliet toen het aan het zinken was, maar mee verantwoordelijk is voor de wederopstanding van Patro Eisden. Met 115 officiële wedstrijden voor Patro Eisden op de teller kan je wel stellen dat Wouter een echte clubman is.

Wouter kreeg zijn jeugdopleiding bij Genk, waarna hij naar Westerlo trok. Na periodes bij AA Gent, Lierse, Waasland-Beveren, Lommel en het Griekse Panetolikos kwam hij in 2019 via Westerlo bij Patro Eisden terecht. Meteen een topseizoen, want Patro speelde kampioen in Eerste Nationale. Wat volgde is een verhaal uit de geschiedenisboeken. Toen in het voorjaar van 2020 het voortbestaan van de club aan een zijden draadje hing, nam Wouter samen met Stijn Stijnen en Rik Vliegen het voortouw om de club te redden van de ondergang. Het seizoen erop haalde hij met onze club net geen eindronde, maar de basis voor een stevig seizoen werd wel gelegd. Seizoen 2022-2023 werd dan ook een prachtig seizoen. We speelden met verve kampioen en werden geroemd voor onze stevige defensie. Het aandeel van Wouter kan niet onderschat worden.

Dit seizoen deed onze skipper er nog een jaar profvoetbal bij. Dankzij zijn ervaring stak hij meerdere aanvallers in 1B in zijn achterzak. Mede-verantwoordelijk voor de 13 clean sheets dit seizoen, liet Wouter zien dat het geen jaar te veel was. Onze captain besloot om zijn schoenen aan de haak te hangen na een carrière van 18 jaar. 397 wedstrijden, 31.727 minuten. Een loopbaan om fier op te zijn.

Stijn Stijnen: “Wouter is een successtory

Wouter stapte als kapitein naar voren toen het minder ging met Patro, iets wat ongezien is. Voor mij is hij de belangrijkste speler in de geschiedenis van de club. Ik heb zelden zo een op en top profvoetballer gezien. Wouter past voor mij in het rijtje met Timmy Simons, Gaetan Englebert en Karel Geraerts. Het zou een eer zijn dat iemand als Wouter binnen de club actief blijft.

Bedankt voor alles, capi!

P