Het wedstrijdverslag van een héérlijke voetbalavond!

De wedstrijd kon haast niet beter beginnen voor onze jongens. Van de eerste seconde werd hoog druk gezet en gezorgd voor onrust in de zestien van Francs Borains. Na zes minuten wierp het al zijn vruchten af. Voorzet buitenkantje voet van Kis werd sterk binnengekopt door Bammens. Mooie start voor onze Koempels! En het werd nog mooier. Na een fout op Kiki was het Kiki zelf die de vrije trap nam en enig mooie binnenkrulde! 2-0 na 9 minuten, Patro op rozen. Onze jongens bleven aandringen. Niet veel later was het Lukas Van Eenoo die een vrije trap in de verste hoek legde, maar Gies was bij de les en maakte het schot onschadelijk. Francs Borains had veel moeite met de aanvallende impulsen die onze jongens op de mat brachten. Net rond het half uur kwam Francs Borains even opzetten, maar echte dreiging viel er niet te noteren. Francs Borains wisselde nog voor rust. Ruiz kwam Gécé vervangen.  Onze Koempels hadden de wedstrijd volledig in handen en gingen zo met een goed gevoel de rust in.

Onze jongens begonnen aan de tweede helft met dezelfde ingesteldheid als de eerste. Meteen vol in de aanval. Eerst was Dansoko nog wat ongelukkig in zijn aannames, maar enkele minuten stond hij er wel. Goede actie en dito steekbal van Abid, Dansoko nam mee en werkte beheerst af. 3-0, vlak na rust. Onze jongens bleven voor de aanval gaan, al kon Francs Borains even tegenprikken. Curci tikte de 3-1 binnen. Nog maar een versnelling hoger, dachten onze jongens. Van Eenoo zette zich achter een hoekschop, bracht goed voor op Borry die de 4-1 onhoudbaar binnenknikte. Een West-Vlaamse connectie op z’n best.

Dat Abid en Kiki elkaar blindelings weten te vinden, wisten we al langer. Maar de connectie die vandaag getoond werd, was ongezien. Prachtige één-tweetjes en flukse dribbels, het werd allemaal op de mat getoverd vanavond. Bijna leverde zo een combinatie tussen Abid en Kiki een doelpunt op, maar een prachtig uitgespeelde aanval werd in de kiem gesmoord door Gies. Ook de laatste minuten van de wedstrijd hadden nog héél wat te bieden. Lukas Van Eenoo scoorde ei zo na een wereldgoal vanop 30 meter. Hij nam een afvallende bal meteen op de slof, maar zijn poging spatte uiteen op de linkerkruising. Wat een beloning zou dat geweest zijn voor zijn harde werk, week in, week uit. Francs Borains eindigde de wedstrijd zelfs met negen na rode kaarten voor Ruiz en Gillekens. Op het einde gunde onze coach nog het competitiedebuut voor twee van onze Koempels. Sebas Vreys en William Simba maakten hun eerste minuten voor Patro in de competitie. Een mooier debuut dan dit konden ze zich niet wensen.

Onze jongens blijven na een avond vol gallery-play met glans ongeslagen na vijf speeldagen. Een glansprestatie die absoluut gezien mocht worden, de afterparty in onze Mobisol VIP-lounge was alvast goed ingezet!

Opstelling: Belin, Dijkhuizen, Renson (C), Borry, Kis, Wilmots, Van Eenoo, Kiki (77’ Kiankaulua), Abid (90+3’ Vreys), Dansoko (88’ Ndior) en Bammens (88’ Simba).