Een verdiend punt uit Deinze!

Op speeldag 21 in de Challenger Pro League speelden we de topper tegen nummer 2, Deinze. Onze jongens waren na de overwinning van vorige week gebrand om hun reeks verder uit te bouwen. De Dakota Arena was het decor voor een belangrijke wedstrijd.

Bij de start van de wedstrijd begonnen beide ploegen met hun studiewerk. Patro presenteerde, zoals gebruikelijk, een sterk blok waar Deinze moeilijk een gaatje in vond. Deinze probeerde met het balbezit te voetballen, maar het lukte hen niet om onze doelman Justin Heekeren te bedreigen.

Aan de andere kant was het onze linkerwinger, Bafode Dansoko, die het meeste gevaar met zich meebracht. Hij dreigde enkele malen met een goede één-tegen-één actie. Het was echter Lukas van Eenoo die een bal kon oppikken en trapte richting doel, maar dit schot werd afgeblokt en ging via de paal over de achterlijn. In het slot van de eerste helft was onze kapitein goed wakker om de bal weg te werken die richting het doel dreigde te gaan. Na een evenwichtige eerste helft trokken we de kleedkamers in met een stand van 0-0.

Bij aanvang van de tweede helft trok Deinze naar voren. Via een flukse aanval van Deinze dook spits Mertens op voor onze doelman, maar Justin Heekeren redde de bal met zijn hoofd. Op het uur trapt Stefan Sigurdarson met een omhaal tegen de hand van de Deinze verdediger. Duidelijke penalty, die niet gegeven werd. In de daaropvolgende corner trapte opnieuw Stefan richting doel en werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Tot tweemaal toe werd er zo geen penalty gefloten. Naarmate de wedstrijd op z’n eind liep, steeg de nervositeit op het plein en langs de zijlijn.

De beste kansen in het slot waren voor Patro. In minuut 88 trapte Kevin Kis vanaf de middellijn een vrije trap rechtstreeks richting doel. De bal werd onderweg niet aangeraakt, maar de doelman van Deinze kon de bal nog uit zijn doel slaan. En in de laatste minuut van de wedstrijd zorgde een gelijkaardige fase opnieuw voor gevaar, maar er werd niet gescoord.

De wedstrijd eindigde op 0-0. Onze jongens hebben dan ook gevochten en nemen een verdiend punt mee naar Maasmechelen tegen de nummer 2 van de Challenger Pro League. Volgende afspraak, volgende week zondag 18/02 om 13u30 thuis tegen RSCA Futures.