Duidelijke zege tegen Lierse: 3-0!

Onze jongens gaven de aftrap van speeldag 23. Tegenstander was Lierse K. De Pallieters stonden op een veertiende plek. Wij daarentegen konden derde worden bij winst. Twee wissels in de basiself bij onze jongens. Sigurdarson ging naar de bank ten koste van Sam Bruce, terwijl Bamona de geschorste Pierrot verving. Stef Peeters nam zo zijn plaats terug in op het middenveld. Herbeleef de wedstrijd met ons wedstrijdverslag!

De wedstrijd begon aan een hoog tempo. Beide ploegen hadden er zin in en wilden de bal graag hebben. Lierse kon enkele keren dreigen met verschillende voorzetten en hoekschoppen, maar Sam Bruce kon de corners veilig ontzetten. Onze jongens probeerden met het balbezit en enkele mooie flankwissels van Peeters op zoek te gaan naar openingen. Die openingen werden af en toe gevonden, maar zonder echte dreiging voor doel.

In minuut 20 was het dan wel raak. Bafodé Dansoko sneed naar binnen en legde de bal weg in de verste hoek. 1-0 na twintig minuten spelen, zeker niet onverdiend. Onze jongens probeerden na de openingstreffer op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. Bamona dweilde enkele keren zijn flank af, maar concreet doelgevaar volgde niet uit zijn vinnige acties. De wedstrijd lag enkele keren stil voor een blessurebehandeling aan de kant van onze bezoekers. Echt goed was dit voor het wedstrijdtempo niet.

De gevaarlijkste voorzet kwam in de extra tijd. Opnieuw Bamona met een goede voorzet, maar Sam Bruce kon zijn voet net niet volledig tegen de bal zetten. Zo bleef het 1-0 na 45 minuten. Met een toch wel verdiende voorsprong de rust in na zes minuten extra tijd.

De tweede helft startte met dezelfde 22 namen. Enkele minuten bezig aan de tweede helft en het was Dansoko die de 2-0 kon binnenkoppen na een prima voorzet van Bamona. 2-0 na 53 minuten spelen! Die goal zette Dansoko nog meer op rozen. Met enkele flitsende acties draaide hij Tirpan dol. Wat een wedstrijd van onze winger! Ondertussen verving Noubissi Sam Bruce.

De honger van onze jongens was nog niet gestild. Ze bleven op zoek gaan naar de 3-0. Maar ook Lierse, dat in de tweede helft enkele keren kwam opzetten, ging op zoek naar die aansluitingstreffer. Leslie Bamona kwam dicht bij de 3-0, maar Teunckens redde goed. Bentayeb kwam de moegestreden Dansoko vervangen. Zijn invalbeurt werd er eentje om in te kaderen. Alleen voor de doelman trapte hij de 3-0 op assist van Noubissi tegen de touwen! Meteen ook het eindsignaal van deze wedstrijd. Mooie wedstrijd van onze jongens en een meer dan verdiende zege.

Volgende week trekken we op zondagmiddag 16u00 naar Seraing. Tot dan, supporters!