Anis Hadj-Moussa voor recordbedrag naar Feyenoord Rotterdam.

Het is gebeurd! Anis Hadj-Moussa (22) heeft een contract getekend voor vijf seizoenen bij Feyenoord Rotterdam. De kwieke flankaanvaller, die in de zomer ‘23 bij Patro Eisden aansloot, sinds de wintermercato bij zusterclub Vitesse Arnhem speelt en onlangs zijn debuut maakte bij de Algerijnse nationale ploeg, brengt hiermee een recordsom binnen in de clubkas van Patro Eisden. Een historisch moment! Anis is de tweede duurste speler ooit uit 1B.

In 2023 door coach Stijn Stijnen weggehaald bij Olympic Charleroi. Vanaf 1 juli 2024 bij de Nederlandse topclub Feyenoord Rotterdam. Het gaat razendsnel voor Anis Hadj-Moussa, die meteen verbaasde en indruk maakte met zijn kwieke, flitsende en vooral onnavolgbare acties. Een speler met talent, die bij Patro Eisden meteen klaar was voor de basiself.

Na een korte aanpassingsperiode, ontbolsterde hij helemaal vanaf september, met in november een schitterend kopbaldoelpunt tegen AA Gent in de Croky Cup. Het mooiste moment kwam er in Lommel, toen hij de 1-2 eindstand overhoeks tegen de netten knalde. Het besef was er al langer, maar werd bevestigd. “We hebben een ongelooflijke groeibriljant in onze handen.”

Op de slotdag van de wintermercato tekende Hadj-Moussa bij zusterclub Vitesse Arnhem. Een huurtransfer, voor de rest van het seizoen. Een grote stap, die hij met verve nam, want ook in Arnhem liet Anis meteen zijn klasse zien. In een donkere periode voor Vitesse was hij het grootste lichtpunt, een speler die vanaf zijn debuut indruk maakte en de wedstrijd daarop volgend, in de beker tegen Cambuur, ook meteen een basisplaats wist te versieren. Vitesse verloor en werd zo uitgeschakeld in de beker, maar Anis was wél degene die tekende voor de 1-1. Uit de basis verdwijnen deed hij niet meer. In de 10 wedstrijden die hij tot nu toe speelde bij Vitesse, was hij goed voor 2 doelpunten en 2 assists. Een doelpuntenaandeel van 33% in alle doelpunten van Vitesse tijdens deze wedstrijden. Iets wat een topclub als Feyenoord Rotterdam niet ontging. 

De deal is binnen. Het fenomenaal contract is rond. Op 1 juli 2024 neemt Anis afscheid van Patro Eisden en trekt hij naar Feyenoord voor een recordbedrag. “We zijn trots dat we een speler kunnen afleveren aan één van de beste clubs van Nederland”, zegt coach Stijnen. “Deze transfer is een niet te onderschatten hoogtepunt in de geschiedenis van onze club. Een mijlpaal!”.

De hele club wil Anis bedanken voor zijn inzet, mentaliteit en talloze flitsende acties.

Succes bij Feyenoord, Anis! 

P