Prachtige afsluiter van 2023: 4-0 tegen Club NXT

Op de laatste speeldag van het jaar 2023 ontvingen we Club NXT. De beloftenploeg uit Brugge kende een goede seizoensstart, maar zakte erna wat verder weg naar de rechterhelft van het klassement. Onze jongens kende een fantastische heenronde. Deze goede vibe wilde onze jongens ook graag in de terugronde verderzetten!

De elf starters grepen Club NXT meteen bij de keel. Met flitsen langs beide flanken bestookten ze de jonkies uit Brugge. Een afvallende bal kwam tot bij onze IJslandse spits Sigurdarson. Hij zei dankjewel en gleed de bal als een echte spits binnen. Verdiend op 1-0 na dik 10 minuten. Club NXT probeerde te reageren via de snelle voetjes van Homma, maar hij stuitte op een sterk verdedigende Corstjens. Halverwege de eerste helft speelde Bammens een vrijstaande Hadj-Moussa met een prachtige crossbal aan, hij nam mooi mee en dribbelde zich tot in de zestienmeter van Brugge. Een Brugse verdediger ontzette Hadj-Moussa van de bal, maar deed dit volgens Boterberg foutief. Penalty! Strafschopspecialist Kis zette zich achter de bal, trapte en scoorde! 2-0 halfweg de eerste helft. Niet veel later dweilde Dansoko zijn linkerflank af en sneed naar binnen. De Brugse verdediger trok aan de noodrem: Een duidelijke penalty deze keer. Opnieuw Kis die zich achter de bal zette, 3-0 in twee tijden! Dit was ook meteen de laatste grote kans van de eerste periode.

De tweede helft begon rustiger dan de eerste. Patro had de bal en liet Club NXT lopen. De eerste kans was wel voor de bezoekers. Homma met een bal naar de flank, een goede voorzet, maar niemand om deze binnen te koppen. Aan de overkant was het wel raak. Stefan Sigurdarson kon na goed voorbereidend werk van Hadj-Moussa de 4-0 binnentikken. Wedstrijd gespeeld. Onze jongens bleven met de juiste mentaliteit verder voetballen. Enkele knappe acties van Hadj-Moussa en Dansoko vonden geen afwerker. Met nog enkele applauswissels voor o.a. Bammens, Sigurdarson en Dansoko liep de wedstrijd zo verder naar het einde. Een prachtige manier om 2023 af te sluiten! Een jaar met promotie, kampioenschap en schitterende resultaten in de competitie. Bedankt supporters voor jullie onvoorwaardelijke steun dit seizoen! We zien jullie graag op 21 januari terug hier in het Patro stadion.

Opstelling: Belin, Dijkhuizen, Renson, Corstjens (C), Kis, Pierrot, Pietermaat, Bammens (67′ Gueroui), Hadj-Moussa (85′ Bounou), Dansoko (78′ Bentayeb) & Sigurdarson (85′ Sam Bruce)

Gele kaart: Corstjens

Scheidsrechter: Jan Boterberg

P