Tweede derbyzege in evenveel weken tijd!

Op de laatste speeldag van de heenronde kregen we opnieuw een Limburgse derby. De jonkies van KRC Genk tegen de Koempels uit Eisden. Coach Stijn Stijnen voerde 2 wissels door. Stefan Sigurdarson en Henk Dijkhuizen kwamen in de ploeg, Elisha Sam Bruce en Iebe Swers verdwenen naar de bank.

De eerste vijf minuten kregen we een studieronde. Beide ploegen tikten de bal rond. Bafodé Dansoko vond het welletjes, hij zette Martens in de wind en sneed naar binnen. Zijn trap was krachtig, maar miste richting. De eerste helft was er eentje met veel middenveldspel. In minuut 19 kwam er het eerste grote gevaar van Patro. Een goede hoekschop van Kis werd net niet verlengd door Renson, waarna de bal voorbij alles en iedereen zoefde. Op het half uur zwiepte Kis een goede voorzet voor doel, Sigurdarson kwam een centimeter te kort om de bal in doel te deviëren. De wedstrijd kabbelde verder richting rust, terwijl onze fans zorgde voor een leuke sfeer in een verder kil Leunenstadion. Vlak voor rust dribbelde Hadj-Moussa zich prachtig voorbij een Genkse verdediger, die aan de noodrem trok. Strafschop voor Patro! Kevin Kis zette zich achter de bal, en zette deze feilloos om, 0-1! Onze fans gingen uit hun dak. Zo kwamen we op een terechte voorsprong vlak voor rust!

Patro zette na rust vol in op de aanval. Enkele snedige acties van Dansoko en later Peeters vonden geen eindstation. Met veel aanvallende acties gingen onze jongens op zoek naar de 0-2. Eerst heroverde Sigurdarson de bal en speelde deze tot bij Hadj-Moussa, maar hij dribbelde zich vast. De corner die daarop volgde werd oor Renson richting doel verlengd, maar Mike Penders pakte uit met een sterke voetreflex. Hierop kon Jong Genk met Sternberg counteren, de bal ging tot bij Beniangba, maar hij had te veel tijd nodig om af te drukken. Zo bleef de 0-1 voorlopig op het bord. In minuut 70 gooide coach Stijnen wat extra power op het veld. Sam Bruce en Bentayeb kwamen erin voor een moegestreden Sigurdarson en Dansoko. Met nog 15 minuten te spelen kwam Jong Genk opzetten. Pietermaat hield de Genkenaars met een prachtige sliding van de 1-1, terwijl Belin goed stond op te letten op een snel genomen hoekschop. Ondertussen kwam Swers Hadj-Moussa aflossen op rechts, aan de stand wijzigde niets meer.

Zo winnen we onze tweede Limburgse derby in evenveel weken tijd. Bedankt aan onze meegereisde fans voor de vocale steun, 90 minuten lang!

Opstelling Patro: Belin, Dijkhuizen, Renson, Corstjens (C), Kis, Pietermaat, Gueroui, Peeters (90’ Bammens), Hadj-Moussa (83’ Swers), Dansoko (70’ Bentayeb) en Sigurdarson (70’ Sam Bruce).

Gele kaarten: Pietermaat, Dijkhuizen & Peeters

Doelpunten: 42’ Kevin Kis (penalty)