0-2 verlies tegen Beerschot.

Op speeldag 14 ontvingen we De Ratten uit het Kiel. Een echte topper aan de Maas! Onze coach startte met zijn sterkste elf namen, Beerschot deed net hetzelfde.

De partij startte evenwichtig. Tom Pietermaat liet zich meteen al even gelden tegen zijn ex-club met een stevige maar zuivere tackle. Elisha Sam Bruce kreeg de grootste kans, maar besloot op Matijas. Niet veel later was het aan de overkant wel raak. Een voorzet belandde bij de vrijstaande Michez, die de bal via de paal eenvoudig in doel kon leggen. Patro bleef niet met de pakken zitten. Wouter Corstjens kopte een voorzet van Kis tegen de touwen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens een duwfout. Een gele kaart was het deel van onze kapitein.

Net na het half uur dribbelde Hadj-Moussa zich prachtig richting de zestienmeter van Beerschot. Anis wil zich vrijkappen, maar wordt aangetrapt. Een duidelijke penalty, maar niet voor scheidsrechter Allaerts. Aan de overkant werd Beerschot dan weer een terecht doelpunt ontnomen. Een steeds bitsiger wordende partij ging zo richting het rustsignaal, 0-1 na 45 minuten.

De tweede helft kon haast niet slechter beginnen. Na 5 minuten spelen maakte Konstantopoulos er 0-2 van. Onze Koempels lieten hun hoofd niet hangen en gingen met enkele snedige flankwissels naar Hadj-Moussa en Dansoko op zoek naar de aansluitingstreffer. Aziz Redji probeerde het tij te keren met de inbreng van Sigurdarson en Bammens. Met meer druk naar voren toe kwamen er ook enkele kansen. Sigurdarson kwam net niet bij een voorzet van Hadj-Moussa. Die laatste testte vlak erna de vuisten van Matijas. De goalie van Beerschot stond pal. Niet veel later kreeg ook Dansoko nog een schietkans, maar hij besloot naast. In de laatste minuut van de extra speeltijd kwamen we nog heel dicht bij de 1-2, maar Matijas bevestigde zijn sterke wedstrijd en haalde de bal van de lijn.

Een 0-2 nederlaag tegen leider Beerschot, dat zo 18/18 buitenshuis pakt. Bedankt aan onze supporters voor de steun! Volgende vrijdag om 20u00 wacht ons een nieuwe derby, ditmaal tegen Jong Genk. Supporters massaal op post!