1-2 derbywinst in Lommel

Na de interlandbreak ging de bal vanavond opnieuw aan het rollen. Met een Limburgse derby op het programma waren onze jongens extra gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. In het Soevereinstadion in Lommel wachtte hen een geduchte tegenstander.

Patro drukte onmiddellijk voorwaarts en in minuut 4 volgde dus al snel een grote kans. De bal werd voor doel gebracht door Stef Peeters, die het hoofd vond van Sam. De Lommelse keeper kon zijn kopbal niet klemmen en het was Jordan Renson die er zijn voet tegen kon zetten, 0-1. Onze jongens hielden goed de controle op het middenveld en konden regelmatig tegenprikken via enkele acties van onze flanken. Lommel verhoogde geleidelijk de druk. Jordi hield zijn team recht met enkele mooie reddingen, waaronder een bal op de lat. Uiteindelijk gingen we de kleedkamers in met een verdiende 0-1 voorsprong na een ijzersterke 45 minuten.

In de tweede helft ging Lommel op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er in minuut 55 met een knap (buitenspel?) doelpunt door de as van onze verdediging. Onze jongens lieten de kopjes echter niet hangen en namen het initiatief opnieuw in handen. Luttele minuten later kwam Dansoko gevat tussen toen hij Schoofs de bal ontfulselde en teruglegde naar de baklijn. Hadj Moussa werkte de mooie counter af met een schot in de hoek. Onze talrijk aanwezige supporters vierden allemaal samen de 1-2. Er wachtte onze jongens echter nog een spannend halfuur om de voorsprong te verdedigen.

Het ultieme spanningsmoment van de wedstrijd vond dan ook plaats in de 96e minuut. Er ontstond heel wat tumult tussen de scheidsrechter en de lijnrechter nadat een doelpunt werd afgekeurd, vervolgens toch goedgekeurd, om te eindigen met een afgekeurd doelpunt van Lommel. Onze jongens mochten zo de 1-2 derbyzege vieren met de supporters. Een fantastische ontknoping in het Limburgse duel, met mijn club als eindwinnaar.

Volgende week, vrijdag 1 december, wacht een volgende opdracht tegen Beerschot. We rekenen op jullie steun, supporters! Wil jij er ook bij zijn, check dan zeker onze ‘Purple Friday’-actie via https://patroeisden.com/purple-friday-deal-koop-je-midseasonabonnement-vanaf-nu/