0-2 verlies tegen Luik na een potige partij.

Onze jongens speelde op zaterdagavond de Maasderby tegen RFC Luik. Patro begon met dezelfde elf namen als tegen SL16, bij Luik was topschutter Bertaccini geblesseerd.

De eerste vijf minuten toonden meteen het belang van deze wedstrijd aan. Enkele stevige duels dwongen de scheidsrechter om binnen de eerste vijf minuten al twee keer een gele kaart te trekken. De toon was gezet. De eerste helft stond bol van overtredingen en felle duels. Echt mooi voetbal kwam er niet aan te pas. Veel strijd, middenveldspel en af en toe een lange inworp van Henk moesten voor gevaar zorgen. In minuut 44 kreeg Loemba de bal tegen de arm, de scheidsrechter wuifde als protest op een terechte penalty weg. Beide ploegen kwamen in de eerste helft niet tot kansen, een logische 0-0 aan de rust.

De tweede helft kon haast niet slechter beginnen. Een hoekschop van Luik werd door Bruggeman in doel gedevieerd: 0-1. Patro zette alles op alles om deze achterstand om te buigen naar op zijn minst een gelijkspel, maar het was een verhaal van net niet vandaag. Enkele goede stilstaande fases van Kis en Peeters kregen geen gevolg. In minuut 67 kwam Luik zelfs op een dubbele voorsprong. Bustin trapte de 0-2 via wat geharrewar in doel. Onze coach bracht al zijn spitsen in het veld om meer pressing naar voren te zetten. Een doelpunt viel hier helaas niet uit. Op het einde van de match kreeg onze kapitein nog een rode kaart. Penalty voor Luik. Jordi Belin redde de bal fantastisch uit de rechtse hoek. Met nog enkele niet uitgespeelde kansen kwam Luik dichtbij, maar scoren lukte niet meer. Een 0-2 verlies. De eerste thuisnederlaag in meer dan drie jaar. Een reeks waar onze jongens oprecht trots op mogen zijn.

Morgen om 10u start de ticketverkoop voor de bekerwedstrijd tegen AA Gent. Abonnees krijgen voorrang op hun vaste plaats. Alle info vind je op onze website!