Start herbruikbare bekers

Patro Eisden start aanstaande zaterdag, op 7/10 tijdens de wedstrijd Patro-Luik, met het gebruik van herbruikbare bekers. Dit is verplicht voor alle Belgische profclubs, opdat alle herbruikbare bekers opnieuw gebruikt kunnen worden.

Om dit systeem geleidelijk aan te introduceren, gebeurt deze overgang in fases. We geven de primeur aan onze thuisfans, die aan de roodkleurige drankstand nabij de sfeertribune, vakken G-K, drank willen bestellen. Frisdrank en water wordt via petflesjes verkocht. Kies je voor een frisse pint, dan krijg je die voortaan in een herbruikbare beker.

De prijs van een pint wijzigt niet. Het blijft ook 25cl per beker. Om ervoor te zorgen dat alle herbruikbare bekers in de omloop blijven, kiest de club ervoor om te werken met een waarborg.

Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je hieronder.

  1. Bij aankoop van jouw EERSTE PINT, geef je niet 1 maar 2 drankbonnetjes af. Eén bon dient als waarborg, de tweede als betaling van jouw pint. Betaal je cash of per bancontact, dan betaal je voor je eerste pint niet €2,50, maar €5.
  2. Als je een NIEUWE PINT gaat halen, kan je je lege beker inwisselen. Je geeft je lege af, krijgt een volle terug, in ruil voor 1 bon of €2,50. Als je méér volle bekers meeneemt dan dat je lege inwisselt, dan betaal je voor die extra bekers uiteraard weer borg. Geef je bijvoorbeeld 2 lege bekers af, en bestelt 3 volle, dan betaal je met 3 bonnen + 1 extra bon (voor die extra beker), of €7,50 (3 pintjes) + €2,50 (waarborg extra beker). 
  3. Als je GEEN NIEUW BIERTJE MEER wenst, kan je je beker(s) terug binnenbrengen. Nabij de roodkleurige drankstand neemt een suppoost je beker aan en deponeert hem in de daarvoor bestemde grijze inzamelbak. In ruil krijg je 1 bon terug, per teruggegeven beker. Wil je cash terug, dan kan je terecht aan de kassa in de Club, waar je €2,50 terugkrijgt per lege beker.

Lege petflessen mogen voortaan in de blauwe inzamelbakken gedeponeerd worden.

De club beseft dat het even zoeken is voor iedereen, en vraagt aan al zijn supporters om geduld uit te oefenen bij de integratie van dit nieuwe systeem. Na de wedstrijd tegen Luik is feedback zeker welkom, zodat we verbeteringen kunnen doorvoeren waar nodig.

Merci alvast voor jullie medewerking!

P