We krijgen niet wat we verdienen: 2-1 verlies in Lierse.

Lierse SK en Patro Eisden stonden op een bloedhete namiddag tegenover elkaar. Onze coach begon met dezelfde elf namen als vorige week aan speeldag 2 van de Challenger Pro League.

Patro begon de wedstrijd meteen met enkele kansen. Dansoko kwam naar binnen en trapte op Teunckens, die de bal niet kon klemmen. Niet veel later kwam Kevin Kis heel dichtbij met een vrij trap die op de paal strandde. Na de drankpauze herstelde het evenwicht zich in de wedstrijd, met veel middenveldspel en kleine foutjes. Vlak voor rust kwam Lierse op 1-0 via een penalty na een handsbal van Henk Dijkhuizen. Dit was ook meteen de ruststand.

In het begin van de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Veel duels op het middenveld, maar geen grote uitgespeelde kansen. Daar kwam wel snel verandering in via Jordan Renson. Hij kwam  zeer dicht bij de 1-1. Hij kopte een corner tegen de buitenkant van de paal. Aan de overkant was het wel raak. Van Acker trapte de 2-0 staalhard tegen de touwen. Onze jongens lieten zich niet uit hun lood slaan. Het was Jordan Renson die de corner van Kis in doel devieerde, maar de scheidsrechters gaven geen krimp. De beelden tonen nochtans aan de de bal over de lijn was. (Lees verder na de foto)

Onze coach bracht Leslie Bamona erin voor extra snelheid. Deze wissel loonde al snel toen hij een penalty uitlokte. Elisha Sam Bruce trapte deze staalhard tegen de touwen: 2-1. Niet veel later ging Eli opnieuw richting doel, maar hij duwde de bal iets te ver voor zich uit waardoor de verdediger kon terugkeren. Onze jongens bleven aandringen, maar scoren lukte niet meer.

Een 2-1 verlies in Lierse na hoe dan ook een goede wedstrijd van onze jongens. Op naar volgende week. Dan treffen we SK Beveren in ons eigen stadion!