2-2 gelijkspel in eerste oefenwedstrijd

In de eerste wedstrijd van het voorbereidingsprogramma stonden Bocholt VV en Patro Eisden tegenover elkaar in de spannende wedstrijd die plaatsvond in de Axor Arena. Het was duidelijk dat Patro Eisden in het begin van de wedstrijd moeite had om in hun spel te geraken.

Al vroeg in de 6e minuut kreeg Patro Eisden een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Een verre inworp van Dijkhuizen belandde precies op het hoofd van Bammens, die met een krachtige kopbal richting het doel vuurde. De keeper moest alles uit de kast halen om de bal uit zijn doel te houden en slaagde erin om de poging te redden.

Na deze fase begon Patro Eisden langzaam maar zeker in hun spel te geraken. De spelers vonden elkaar beter op het veld en begonnen meer druk uit te oefenen op de defensie van Bocholt VV. In de 32e minuut leidde een fout op Vanrafelghem tot een strafschop. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en Sam Bruce zette de penalty overtuigend om, waardoor Patro Eisden op voorsprong kwam.

Bij aanvang van de tweede helft bracht Patro Eisden een geheel ander elftal het veld in, waarbij Renson de aanvoerdersband overnam van Corstjens. Het elftal van Patro Eisden begon sterk aan de tweede helft en dit resulteerde al snel in een tweede doelpunt. Ferber wist het net te vinden in de 51ste minuut en bracht de stand op 0-2 in het voordeel van Patro Eisden.

In de 72e minuut raakte Cuypers geblesseerd, waardoor Patro Eisden verder moest spelen met 10 man. Ondanks deze tegenslag bleef het team vechten en gaven ze alles om de voorsprong vast te houden. In de 80e minuut kreeg Patro Eisden een terecht gegeven strafschop, maar Kis kon deze niet benutten. Bocholt profiteerde van de gemiste kans en counterde snel, waarna ze de aansluitingstreffer maakten (1-2).

Met nog enkele minuten op de klok ging Bocholt VV op zoek naar de gelijkmaker. In de 86e minuut slaagde Patro Eisden er helaas niet in om een tweede tegendoelpunt te voorkomen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Ondanks het gelijke spel was het een leerrijke wedstrijd.  Bedankt aan alle meegereisde supporters, tot volgende keer!

Opstelling Patro: Justin Verlinden (Arno Smeyers), Henk Dijkhuizen (Iebe Swers), Wouter Corstjens (Jordan Renson), Simon Bammens (Niels Verburgh), Jerome Kroonen (Kevin Kis), Yassin Gueroui (Tom Pietermaat), Thomas Van Bommel (Baud Terwingen), Keano Vanrafelghem (Arne Cuypers), Mehdi Bounou (Leslie Bamona), Yassine Bentayeb (Anis Hadj-Moussa), Elisha Sam Bruce (45’ Roman Ferber)

De fotoreeks van deze wedstrijd staat hier onder de rubriek media.