Verdiend gelijkspel in Lokeren: 2-2

Na de bekerzege tegen Binche gingen onze jongens zes dagen later opnieuw vol in de strijd. Dansoko kwam opnieuw in de basiself t.o.v. de bekerwedstrijd. Sarfo nam opnieuw plaats op de bank.

Na wat aftasten in de openingsminuten begonnen onze aanvallers in hun spel te komen. Enkele stevige charges van Lokeren hielden concreet doelgevaar tegen. In de elfde minuut kregen we een mooie actie te zien. Uiteraard was het Kiki die enig mooi wegdraaide van 3 rechtstreekse tegenstanders, via Abid kwam de bal bij Kiankaulua die er vervolgens een hoekschop uithaalde. Mooie actie van onze nummer 10! Jordi Belin moest na een dik kwartier even tussenkomen na een schot van Soumaré, zonder te veel erg. Plots was daar toch de 1-0. Tegen de gang van het spel in trapt Brebels Lokeren op voorsprong na een doorgekopte corner. Patro reageerde meteen via Kiki, Gabriel kon klemmen. Ei zo na kwam Lokeren op een 2-0 voorsprong, maar niemand tikte een scherpe vroege voorzet binnen. Patro reageerde meteen met twee vlijmscherpe counters. Abid kon ver doorgaan maar had geen oog voor Kiki en Kiankaulua. Iets erna hield Gabriel Kiankaulua met een straffe reflex van de verdiende gelijkmaker. Diezelfde Kiankaulua moest even later geblesseerd het terrein verlaten. Bammens was zijn vervanger. Zo eindigde ook meteen de eerste helft.

Na de rust wisten onze jongens wat er te doen stond. Vechten voor elke bal en op zoek gaan naar de gelijkmaker. Dansoko kwam er na een één-tweetje met Kiki dichtbij, maar zijn schot was recht op Gabriel. Enkele minuten later opnieuw Dansoko, maar zijn schot richting de verste hoek ging naast. Toen was het tijd voor 10 stevige minuten. Abid snelde alleen op doel af en werd neergehaald als laatste man. Penalty en slechts een gele kaart voor de Lokerse verdediger. Kevin Kis zette zich achter de bal en faalde niet. 1-1! Abid was ondertussen ontketend. De vinnige flankaanvaller moest meermaals afgestopt worden met enkele stevige fouten. Wat later kon Dansoko samen met Kiki en Abid op doel af, maar hij verloor het overzicht. De corner die volgde leverde geen doelpunt op. Patro bleef dreigen voor doel. Een goede actie van Dansoko kon niet tussen een bos van benen in doel getrapt worden door Kiki. Wat later kopte Bammens tegen de buitenkant van de paal. Maar opnieuw was het Lokeren dat op voorsprong kwam. Een voorzet vanop rechts werd binnengekopt door Van Moerzeke. Coach Stijnen reageerde meteen en bracht Papa Demba Ndior in het veld. Een gouden zet, zo bleek. Enkele minuten na zijn invalbeurt trapte hij de bal overhoeks voorbij Gabriel: 2-2! Opnieuw een verdiende gelijkmaker na een sterke tweede helft. Ei zo na gingen we met 3 punten naar huis, maar Kiki ramde de bal tegen de deklat. Wat een bekroning zou dat geweest zijn.

Onze jongens spelen dus gelijk na een goede tweede helft en blijven zo ongeslagen na vijf speeldagen. Volgende week zaterdag om 20u00 treffen we Francs Borains in eigen huis. Tot dan, supporters!

Opstelling Patro: Belin, Dijkhuizen, Renson, Wilmots, Kis, Pietermaat (77’ Ndior), Van Eenoo, Kiki, Abid, Dansoko en Kiankaulua (40’ Bammens).