Het wedstrijdverslag van het 2-2 gelijkspel tegen Club NXT

Op de derde speeldag van de Challenger Pro League troffen we Club NXT. Een uitgekookte belofteploeg die zowel Lokeren als La Louvière punten afsnoepte. Onze coach koos voor dezelfde elf namen. Never change a winning team. 

Patro kreeg meteen al twee mooie kansen. Eerst viseerde Kiki de kruising, maar hij vond een uitgestrekte arm op zijn weg. Van Eenoo vuurde enkele minuten later een kanonskogel af vanop de volley, opnieuw bracht De Corte redding. Club NXT kon een keer dreigen in het eerste kwartier, zonder echt paniek te veroorzaken. De 0-1 viel dan ook uit de lucht. Een voorzet vanop links werd staalhard binnen gekopt door Furo. Onze jongens lieten het hoofd niet hangen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Heerlijke rush van Abid, steekbal naar Kiki. Hij viseerde de verste kruising, maar opnieuw zat De Corte erbij met een kattensprong. Abid voelde zich net als tegen RSCA Futures in zijn sas. Hij dartelde op rechts voorbij enkele verdedigers, maar zijn voorzet werd niet binnengelopen door één van zijn ploegmaats. Club NXT reageerde na mistasten van Wilmots, Belin bracht redding. Plots ontbond Kiki zijn duivels. Prachtige dribbel voorbij enkele verdedigers en een onhoudbare knal voorbij De Corte: 1-1! Verdiende gelijkmaker voor onze jongens. Patro bleef voor de aanval kiezen. Met wervelend voetbal over de flanken zagen de jonkies van Club NXT bij momenten sterretjes. Enkele goede voorzetten en schoten van Abid richting de korte hoek leverde telkens nét geen doelpunt op. Zo gingen we rusten met een 1-1 gelijke stand.

Patro bleef in de tweede helft aanvallen. Abid en Kiki voelden zich helemaal in hun sas en bleven voor problemen zorgen buiten en in de Brugse zestien. De eerste grote kans van de tweede helft was wel voor de Bruggelingen. Een foutje van Borry werd niet afgestraft dankzij een goed gepositioneerde Belin. De grote Kiki-show bleef duren. Hij controleerde een hoge bal perfect, ging ermee aan de haal, en vlamde de bal in het dak van het doel. Wat een heerlijke actie en dito doelpunt van onze nummer 10. 4 doelpunten in 3 wedstrijden, hij heeft zijn competitiestart niet gemist. Samen met Abid is hij keer op keer een gesel voor zijn rechtstreekse tegenstanders. Patro ging op zoek naar een derde treffer maar die kwam er vooralsnog niet. Integendeel zelfs. Tegen de gang van het spel in kwam Club NXT via een wereldgoal op gelijke hoogte via Campbell. Met nog een kwartier te spelen het signaal voor onze jongens om te blijven pushen. Coach Rejdi gooide alles op alles en bracht Ndior in voor Dansoko, maar het mocht niet meer baten. Onze jongens speelden dus zo 2-2 gelijk tegen Club NXT na een aangenaam kijkstuk. 

Volgende week treffen we RUS Binche in de Beker van België. Tot dan! 

Opstelling Patro Eisden: Belin, Dijkhuizen, Renson (C), Bammens, Borry, Wilmots, Van Eenoo, Kiki, Abid, Dansoko (81’ Ndior) & Kiankaulua.

P