Verdiend punt in Dender!

Op speeldag 19 van de Challenger Pro League trokken onze Koempels naar Denderleeuw. De ploeg van Timmy Simons staat op een mooie zesde plek, met een match minder gespeeld dan ons. Bij ons nam Elisha Sam Bruce de plaats in van Stefan Sigurdarson, terwijl Justin Heekeren mocht debuteren in doel.

De wedstrijd begon vrij evenwichtig. Beide ploegen hadden balbezit, zonder echt gevaar te creëren. De eerste kans was voor onze jongens. Een goede cross van Renson tot bij Dansoko, hij haalde de achterlijn en bracht voor, maar de rechtstreekse tegenstander van Hadj-Moussa was sneller op de bal. Aan de overkant kwam net na het kwartier de eerste dreiging. Na wat geharrewar voorkwam Pietermaat erger door de bal in hoekschop te werken. Een minuut later werd een scherpe voorzet van Van Oudenhove hoog overgetrapt.

Halfweg de eerste helft konden we de eerste échte grote kans noteren. Een voorzet van Myny werd door alles en iedereen gemist. Gelukkig maar. Iets later kopte Soladio een hoekschop zachtjes in de handen van Heekeren. Patro reageerde een eerste keer. Goede actie van Dansoko, Gies kon de voorzet klemmen. Hij lanceerde meteen de tegenaanval, maar het schot van Myny was te zwak om Heekeren te verrassen. Patro reageerde dan weer met een prachtige combinatie van Hadj-Moussa en de naar binnen geknepen Dansoko, maar zonder echt doelgevaar. De eerste helft werd zo beëindigd op een 0-0 score.

Patro begon de tweede helft met veel drank naar voren. Een schot van Sam Bruce werd afgeblokt met de hand, hoekschop zei scheidsrechter Letellier. 10 minuten later kwam Dender opzetten, het schot van Soladio ging via de buitenkant van de paal in hoekschop. Net na het uur een ietwat vreemde fase. Kevin Kis en Olivier Myny krijgen het met mekaar aan de stok, waarna onze linksback met rood van het veld gestuurd wordt. De grootste kans voor Patro kwam in minuut 70. Goede hoekschop van Lukas Van Eenoo, Renson verlengt richting doel, Gies met een reflex die de stand op 0-0 hield. Ook de tweede helft stond niet bol van de kansen. Beide ploegen probeerden wel, maar de spitsen in stelling brengen was niet gemakkelijk.

Kansen kwamen er niet meer. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-0 stand. We nemen een verdiend punt mee terug naar Maasmechelen. Volgende week zondag om 16u00 wacht ons Francs Borains.

Opstelling: Heekeren, Dijkhuizen, Renson, Corstjens (C), Kis, Pietermaat, Pierrot, Van Eenoo (90′ Bamona), Hadj-Moussa, Dansoko (66’ Swers), Sam Bruce

Gele kaarten: 54’ Van Eenoo, 80’ Stijnen,

Rode kaart: 62’ Kevin Kis

Scheidsrechter: Letellier.