De Coach Kaart Na: tevreden met de strijdlust en kwaliteit

We versloegen gisteren SL16 met 3-1 na een ontketende tweede helft. Onze coach blikt terug.

“Laat me vooral eerst beginnen met onze greenkeepers onder leiding van Ivo Zoons te bedanken voor het speelklaar krijgen van ons veld. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar het is gelukt. Ook mede door de hulp van supporters en leden van de club zoals alle Patro Ladies. Onze eerste helft was moeilijk. We zaten niet kort op de tweede bal en voorin hielden we te weinig de bal bij.”

“Tijdens de rust hebben we bijgestuurd door Lukas een rij achteruit en Tom vooruit te schuiven. We kregen daardoor meer grip op de tweede bal. Lukas is erin geslaagd om een aanpassingsmoment om te zetten in aangepast zijn op één wedstrijd tijd. Waar hij het in het begin moeilijk had slaagt hij erin om cruciaal te zijn in onze winst. Zijn doelpunt uit de tweede lijn is één van de hoofdredenen waarom we hem gehaald hebben. We mogen zeer tevreden zijn met de strijdlust en kwaliteit die we vooral in de tweede helft hebben laten zien. Justin heeft ook laten zien dat we op hem kunnen rekenen. Op dit veld was dit niet evident. Hij speelde foutloos en secuur. Dat Eli scoort doet me ook veel plezier. Hij is qua mentaliteit echt uitgegroeid tot een voorbeeld voor de groep.”

We doen een schitterende zaak vandaag. Je ziet ploegen als Zulte Waregem en Beveren ook dit weekend punten verliezen tegen belofteploegen. Mijn groep heeft dat niet gedaan. Maar het toont wel aan dat die wedstrijden allesbehalve gemakkelijk zijn. Nu even recupereren en vanaf morgen volle focus op onze volgende opdracht in Dender.”

P