1-1 gelijkspel tegen Vukovar: het wedstrijdverslag.

Na een 6-2 nederlaag tegen Willem II trokken onze jongens vandaag opnieuw hun wedstrijdtenue aan. Tegenstander van vandaag was de Kroatische tweedeklasser HNK Vukovar. Een stevige tegenstander, zo bleek. Ten opzichte van de wedstrijd in Willem II nam Borry de plek op de linksachter in, Reno Wilmots schoof een rijtje achteruit.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Kiki. Hij slingerde zichzelf voorbij zeven spelers van Vukovar, trapte op doel, zonder de doelman van Vukovar te verontrusten. Goede eerste actie van Kiki! Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel aan de kant van Vukovar. Pelko kon profiteren van een slechte controle op het middenveld, ging alleen op Geladé af en trapte de bal onhoudbaar binnen. 0-1 na een klein kwartier. Patro reageerde meteen met een goede lange bal van Geladé in de loop van Kiankaulua, hij bracht voor, Ndior kon koppen, maar de doelman van Vukovar was bij de pinken.

Patro liet de achterstand niet aan het hart komen. Kiankaulua en Abid schuimden hun flanken meermaals af. Halverwege de eerste helft een mooie combinatie via Abid, Kiki en Kiankaulua. Abid kon trappen, maar zijn schot werd geblokt door een goed keepende Mandic. Onze jongens speelde bij momenten goed voetbal. Leuke combinaties, veel duelkracht en overtuiging. Na een vuile fout op Van Eenoo gingen de poppen even aan het dansen, zonder erg. Uitgespeelde kansen kwamen er niet meer, zo gingen we rusten met een 0-1 achterstand.

De tweede helft werd gestart met dezelfde 22 spelers. Patro koos resoluut voor de weg naar voren. De eerste grote kans kwam na een goede actie van Kiki tot bij Kiankaulua op de flank, hij dribbelde zich tussen de verdedigers, maar besloot vanuit een moeilijke hoek op de buitenkant van de paal. Iets later was het dan toch raak! Goede corner van Kiki tot bij Borry, hij speelde af aan Renson en die tikte de verdiende gelijkmaker binnen. 1-1, vlak na de start van de tweede helft! Deze goal gaf onze jongens duidelijk energie. Zo gingen op zoek naar de 2-1, maar die viel vooralsnog niet.

Na enkele weken blessureleed mocht Dansoko zijn rentree maken. De smaakmaker van vorig seizoen viel zeer bedrijvig in en liet zich meteen zien met zijn typische acties over links. De grootste kans was dan ook voor hem. Mooi één-tweetje met Kiki, maar het schot van Dansoko vond alweer Mandic op zijn weg.

Zo eindigt een goede wedstrijd van onze jongens op een 1-1 gelijkspel tegen de stugge Kroaten. Volgende week zaterdag, 3 augustus, staat onze vandaag op het programma. Gratis inkom voor iedereen, met heel wat randanimatie vanaf 14u. Tot dan!

Opstelling Patro: Geladé, Dijkhuizen, Renson (C), Wilmots, Borry, Pietermaat, Van Eenoo, Kiki, Abid, Kiankaulua en Demba Ndior.

Wissels: Dansoko voor Kiankaulua, Sam Bruce voor Demba Ndior en Sarfo voor Abid.

Doelpunten: 0-1, Pelko; 1-1, Renson.